Tuesday, June 28, 2016

 

ελληνικό νησί-φάντασμα με εκτυφλωτική θέα και ειδυλλιακές παραλίες! 


Δειτε ενα ελληνικο νησι-φαντασμα με εκτυφλωτικη θεα και ειδυλλιακες παραλιες! Συνδεθηκε με μια σκοτεινη ιστορια!(video)

Η θέα του από ψηλά είναι εκθαμβωτική, ωστόσο, μια σκοτεινή ιστορία σκεπάζει αυτό το νησί-φάντασμα που γιορτάζει μόνο μια φορά τον χρόνο, στις 9 Μαΐου, ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού που είναι χτισμένος σε έναν από τους λόφους του!
Το Κτυπονήσι ή Εγγλεζονήσι ή Χτυπονήσι ή Γάιδαρος είναι μια μεγάλη, δενμτρόφυτη κι ακατοίκητη νησίδα, απέναντι από την παραλία Παναγίτσας-Δροσιάς της Χαλκίδας.
Το νησί είναι ιδανικό για ψάρεμα, έχει τρεις αμμώδεις παραλίες (δύο στο ανατολικό μέρος και μία μεγάλη που εκτείνεται από το ανατολικό έως το δυτικό μέρος του νησιού), για μπάνιο και για καταδύσεις.
Στην κορυφή του ενός εκ των δύο λόφων του νησιού, υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου του Νέου, ενώ στο νησί υπάρχουν διάσπαρτα λείψανα κατοίκησης του 6ου & 7ου αιώνα, αλλά και δεξαμενές νερού. 
Το νησί νοικιάστηκε το 1930 στον Εγγλέζο Φράνσις Τέρβιλ Πετρ (Francis Turville-Petre), εξού και η δεύτερη ονομασία του, ο οποίος έκτισε εκεί τη βίλα του.
Το οίκημα του Τέρβιλ Πτερ βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, καταστρέφοντας μαζί και την βλάστηση του νησιού. Ερείπια του σπιτιού σώζονται ακόμα σήμερα.

No comments:

Post a Comment