Saturday, June 21, 2014

ΕΚΤΟΣ ΕΒU Η ΝΕΡΙΤ



Σοβαρές εκκρεμότητες υπάρχουν ώστε να μπορέσει η ΝΕΡΙΤ να γίνει κανονικό μέλος της EBU, κι αυτό το διαπίστωσε από πρώτο χέρι η Ενωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της, Jean Paul Philippot, η γενική διευθύντρια Ingrid Deltenre και και η Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών, Jane Vizard στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, διαπίστωσαν ότι βασικές προϋποθέσεις που αφορούν τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ -και είχε αποκαλύψει στο thetoc.gr ο αντιπρόεδρος του Εποπτικού συμβουλίου, Ανδρέας Ζούλας - παραμένουν υπό εκκρεμότητα, άρα η EBU δεν μπορεί να αναγνωρίσει ακόμα το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό εγχείρημα.
Η αντιπροσωπεία της EBU απόρησε που ενώ η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται στον «αέρα», έχει αφήσει πίσω τόσο σημαντικές εκκρεμότητες και ζήτησε να μάθει γιατί έκλεισε το αθλητικό ραδιόφωνο, η απουσία του οποίου σε μέρες Μουντιάλ γίνεται ακόμα πιο έντονη.

Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος

Ο επίκουρος καθηγητής της Νομικής, Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2013 κάλυπτε τη θέση του νομικού, που η νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να υπάρχει στο Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ, υπέβαλλε την παραίτησή του. Επί του παρόντος αναζητείται το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει, αφού πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει νομικός στο Δ.Σ. της εταιρίας.

Αυτή είναι η πρώτη παραίτηση στο νέο Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ που συγκροτήθηκε τον Μάιο, το οποίο προέκυψε μετά τις απανωτές απομακρύνσεις μελών του προηγούμενου Δ.Σ. όπως ο πρώτος πρόεδρος , Γιώργος Προκοπάκης και η αναπληρώτρια πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος , Κατερίνα Ευαγγελάκου.

No comments:

Post a Comment