Friday, June 27, 2014

ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑ ΓΚΡΑΧΑΜ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η διεθνούς φήμης ομάδα χορού Martha Graham Dance Company θα παρουσιάσει την παράστασή της με τίτλο “Μύθος και Μεταμόρφωση” στις 7/7 και στις 8/7 στη Θεσσαλονίκη.
ΗΗπαράσταση αποτελεί έναν συνδυασμό έργων εμπνευσμένων από τους διαχρονικούς ελληνικούς μύθους. Στο πρόγραμμα θα δούμε τη χορογραφία “Errand” (1947 & 2013), η οποία βασίζεται στον γνωστό μύθο του Θησέα, τη χορογραφία “Echo” του έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, η οποία αποτελεί μια ειδική παραγγελία για το σχήμα, και τέλος το έργο “Panorama” (1935), τη χορογραφία-σήμα κατατεθέν της ομάδας, στην οποία θα συμμετάσχουν και σπουδαστές της δικής μας Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Μονής Λαζαριστών στις 9 μ.μ. Η τιμή των εισιτηρίων κυμαίνεται από 15 έως και 30 ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα αγοράσουν ηλεκτρονικά από το Viva.gr αλλά και από τα καταστήματα Public, Ianos, Seven, όπως επίσης από τα εκδοτήρια στην πλατεία Αριστοτέλους και στη Μονή Λαζαριστών.
Η Martha Graham αποτελεί μια σημαντική προσωπικότητα του σύγχρονου χορού, που κατάφερε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή τεχνική στον χορό, τη γνωστή “Τεχνική Γκράχαμ”. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης αλλά και της μόδας. Επιπλέον δημιούργησε ρόλους για μεγάλους χορευτές του κλασικού χορού, όπως η Μαργκό Φοντέιν, ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ κ.ά. Η ίδια έτρεφε μια ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό και χρησιμοποιούσε τους ελληνικούς μύθους στις δημιουργίες της.

No comments:

Post a Comment