Friday, June 27, 2014

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Lidl ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το νέο κέντρο Logistics στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου εγκαινίασε χτες η Lidl Hellas, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο επενδύσεων στην Ελλάδα, που για το 2013 έφτασε τα 130 εκατ. ευρώ.
Το νέο Logistics – Center στη Σίνδο, με συνολική επιφάνεια περί τα 200.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου ενός αποθηκευτικού συγκροτήματος 60.000 τ.μ., αποτελεί το μεγαλύτερο αποθηκευτικό συγκρότημα της Lidl τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Η συνολική επένδυση του συγκροτήματος στη Σίνδο αγγίζει τα 55 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας την αγορά, τις βελτιώσεις, τις επεκτάσεις κ.ά.
Στις νέες εγκαταστάσεις της Σίνδου, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και η υπερσύγχρονη νέα κτιριακή εγκατάσταση των κεντρικών υπηρεσιών της Lidl Hellas, η οποία αποτελείται από δύο κτίρια με υπόγειους βοηθητικούς χώρους και στεγάζει συνολικά 415 εργαζόμενους (115 στην αποθήκη και 300 στα γραφεία). Η νέα κτιριακή εγκατάσταση εξυπηρετεί 60 καταστήματα -από τα 220 συνολικά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα- στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
«Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε την γκάμα των προϊόντων μας και ειδικά στα φρέσκα προϊόντα», εξηγεί ο γενικός περιφερειακός διευθυντής, Λάζαρος Σαββίδης, κατά τη διάρκεια της χτεσινής ξενάγησης σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 1.250 κωδικοί προϊόντων με αυξητικές τάσεις. Από αυτούς τους κωδικούς, το 53,8% αφορά προϊόντα αγορασμένα από την Ελλάδα.
Επενδύσεις 100 εκατ. στην τριετία
Το επενδυτικό πλάνο της Lidl Hellas, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάπτυξης της εταιρίας, Dirk Raudonus και τον οικονομικό διευθυντή, Στράτο Δημητριάδη, προβλέπει για την επόμενη τριετία συνολικές επενδύσεις περί τα 100 εκατ. ευρώ. Τα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό, τις επεκτάσεις και τη δημιουργία bake off (ψήσιμο άρτου) στο υπόλοιπο 50% των καταστημάτων. Τα 20 εκατ. ευρώ αφορούν επενδύσεις στα αποθηκευτικά συγκροτήματα της εταιρίας σε Πάτρα, Τρίκαλα και επέκταση αυτού της Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν για τη δημιουργία νέων καταστημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Raudonus, «στόχος μας είναι σε μια πεντετία με εξαετία να φτάσουμε τα 250 καταστήματα».
Υψηλές προδιαγραφές
Το νέο κέντρο διανομής της Σίνδου είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλών προδιαγραφών, τα οποία συνθέτουν τις προϋποθέσεις μιας άριστης, λειτουργικής και σύγχρονης κατασκευής. Τα συστήματα αυτοματισμού είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο τον έλεγχο και τη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα η Lidl -όπως τονίζουν τα στελέχη της- διασφαλίζει μέσω των εγκαταστάσεών της, τις καταλληλότερες συνθήκες για όλες τις ομάδες των προϊόντων της και ειδικότερα για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα γαλακτοκομικά, τα νωπά, και τα κατεψυγμένα και βελτιστοποιεί τις διαδικασίες διακίνησης και αποθήκευσης των εμπορευμάτων της.
Να σημειώσουμε ότι ο νέος αποθηκευτικός χώρος έρχεται να αντικαταστάσει τις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας έτσι την ανταπόκριση στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών.
«Είναι μια μεγάλη επένδυση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος επισήμανε ότι η Lidl είναι χορηγός στην προσπάθεια διατήρησης της καθαριότητας του Θερμαϊκού.

No comments:

Post a Comment