Friday, June 20, 2014

ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΣ


«No Hate» («Χωρίς μίσος»). Με το σύνθημα αυτό, κόντρα στη ρητορική του μίσους, συμμετέχει η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 στις εκδηλώσεις    του 3ου Thessaloniki Pride –Φεστιβάλ Υπερηφάνειας την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Thessaloniki Pride θα μοιράζονται στο κοινό από συνεργάτες και εθελοντές της Θ- ΕΠΝ 2014 φυλλάδια, κονκάρδες και άλλα ενημερωτικά υλικά προώθησης της εκστρατείας No Hate Speech που τρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το υλικό αυτό καθώς και αφίσες της εκστρατείας θα υπάρχουν στο σταντ της Θ-ΕΠΝ 2014, κοντά στον Λευκό Πύργο. 
Σκοπός της εκστρατείας No Hate Speech (στην Ελλάδα ανέλαβε να την προωθήσει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς) είναι η αναγνώριση, η καταγραφή και η αντιμετώπιση κάθε αναφοράς (εικόνας, βίντεο, ανάρτησης σε μπλογκ, κοινωνικά δίκτυα, παιγνίδια) έκφρασης ρατσιστικού, ομοφοβικού, αντιφεμινιστικού κλπ, μίσους.
Το 3ο Thessaloniki Pride  πραγματοποιείται από τις οργανώσεις HOMOphonia (Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης) και Α.Μ.Κ.Ο. Thessaloniki Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν σύνθημα «Ώρα για Μας», εντάσσονται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014  και  είναι αφιερωμένες στη νέα γενιά.  

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, εκθέσεις, δημόσιος διάλογος – Pride Forum, η μεγάλη παρέλαση το Σάββατο 21 Ιουνίου στο  κέντρο της Θεσσαλονίκης (εκκίνηση: 19.30, πλατεία Λευκού Πύργου), υπαίθρια πάρτι, δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διεκδίκησης. 

No comments:

Post a Comment