Tuesday, June 24, 2014

Η ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ


Η Νάνα Μούσχουρη επιστρέφει στο Ηρώδειο και δίνει... «Ελπίδα»
«Το Φεστιβάλ υποδέχεται την Νάνα Μούσχουρη πάλι, μετά από πέντε χρόνια και γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος, γνωρίζοντας ότι είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό όλων, όταν μιλάνε για τους Έλληνες του εξωτερικού», είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργος Λούκος, στη συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της συναυλίας της Νάνας Μούσχουρη στις 14 Ιουλίου στο Ηρώδειο, που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση της εκστρατείας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «'Οραμα Ελπίδας».
Η συναυλία οργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, με τίτλο “Happy Birthday Tour” που ξεκίνησε το 2013, περιλαμβάνει 37 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, που συνθέτουν έναν τεράστιο συναυλιακό χάρτη, που έχει τον ποιητικό λόγο του Νίκου Γκάτσου, ως σημείο αφετηρίας αλλά και τερματισμού. Αφορμή είναι τα γενέθλιά της και η επιθυμία της να τα γιορτάσει εδώ όπου ξεκίνησαν όλα, πλαισιωμένη από τέσσερις μουσικούς και την κόρη της, Λενού, η οποία είναι επίσης τραγουδίστρια.

Η Νάνα Μούσχουρη αφού αναφέρθηκε με πολύ επαινετικά λόγια στο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, είπε: «30 χρόνια από τότε που πρωτοτραγούδησα στο Ηρώδειο, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση μίας δεκαετίας από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, γιορτάζω αυτή τη φορά στο ρωμαϊκό θέατρο και τα 80στα γενέθλιά μου. Και σας καλώ να μνημονεύσουμε μαζί, 20 χρόνια μετά την αναχώρησή τους, δύο προσωπικότητες με τις οποίες μοιραστήκαμε την ελληνική άνοιξη του '60, τον Μάνο και τη Μελίνα. Βλέπετε, κάθε ιστορία έχει αρχή. Εκεί κρύβεται η αιτία, εκεί επωάζεται και ο σκοπός του ταξιδιού, που όλοι ξεκινάμε. Έχω άλλωστε και μία σπουδαία συνταξιδιώτισσα. Όπως και σε πολλές άλλες συναυλίες έτσι και σε αυτή στο Ηρώδειο θα είναι μαζί μου η Λενού, η κόρη μου, που έχει από το 2001 τη δική της καριέρα στο τραγούδι. Είμαι πολύ περήφανη που μοιράζομαι μαζί της τη σκηνή. Είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό».

«20 χρόνια μετά τη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής για την ΕΛΠΙΔΑ το 1994, αυτό το καλοκαίρι σε μια ξεχωριστή στιγμή της ζωής της, η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά ξανά για την ΕΛΠΙΔΑ και συγκεκριμένα για τη διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας μας για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών. 20 χρόνια πριν, ήταν η πρώτη καλλιτέχνης που μας πίστεψε και αφιέρωσε συναυλία της για την ενίσχυση του έργου μας. Έδωσε φτερά στα μηνύματά μας που έφτασαν σε όλη την Ελλάδα μέσα από την αγγελική φωνή της. Το έκανε με την καρδιά της, με δική της πρωτοβουλία και δεν θα τα ξεχάσω ποτέ» τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Την Νάνα Μούσχουρη που θα τραγουδήσει με την κόρη της Λενού θα πλαισιώσουν διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί, ο Lucien Di Napoli στο πιάνο και τα φωνητικά, ο Yannick Deborne στη κιθάρα και τα φωνητικά, ο Philippe Pregno στα κρουστά, το φλάουτο και το σαξόφωνο, ο Jean Philippe Roux στο μπάσο και ο Θωμάς Κωνσταντίνου στην κιθάρα και το μπουζούκι.

No comments:

Post a Comment