Tuesday, June 24, 2014

ΧΩΡΙΣ ΚΙΘΑΡΑ Ο ΜΠΟΜΠ ΝΤΙΛΑΝ

Μπορεί να έχει μεγαλώσει -είναι πλέον 73 ετών-, να μην παίζει κιθάρα στη σκηνή, να μη ροκάρει όπως παλιά, παρ' όλα αυτά ο Μπομπ Ντίλαν παραμένει ένας από τους ελάχιστους ζωντανούς θρύλους της μουσικής που συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές.

Μπομπ Ντίλαν
Μπομπ Ντίλαν
Κι αυτό αποδείχτηκε χθες το βράδυ στο Terra Vibe Park, στη Μαλακάσα, όπου ο διάσημος τραγουδοποιός της αμφισβήτησης έδωσε τη δεύτερη συναυλία του σε ελληνικό έδαφος, ενώπιον περίπου 3.500 θεατών.
Στο κοινό της χθεσινής βραδιάς συναντούσε κανείς από συνομηλίκους του καλλιτέχνη καθισμένους σε καρέκλες -οι διοργανωτές είχαν προβλέψει γι' αυτούς- μέχρι μικρά παιδιά σε καρότσια με τους γονείς τους που τα έφεραν μαζί τους για να δουν και να ακούσουν από κοντά έναν καλλιτέχνη - θρύλο.
Ο Μπομπ Ντίλαν ανέβηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 9.30 μ.μ. Φορώντας το κλασικό μαύρο κοστούμι με το παντελόνι με τη λευκή ρίγα, και το ανοιχτόχρωμο καπέλο με το γείσο, και χωρίς να απευθύνει κάποιο χαιρετισμό, ξεκίνησε το πρόγραμμά του με το βραβευμένο με Οσκαρ τραγούδι του 2001 «Things Have Changed». Ο κόσμος τον υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα. Εδωσε μεγάλη έμφαση στα καινούργια τραγούδια, κυρίως από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Tempest» και προς απογοήτευση πολλών είπε λίγες μόνον από τις παλιές μεγάλες επιτυχίες του. Τρανταχτές απουσίες ήταν αυτές του ύμνου του «Like a rolling stone» και άλλων αγαπημένων τραγουδιών από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του.
Κι ενώ όλοι περίμεναν πως o Μπομπ Ντίλαν θα έπαιζε κιθάρα, εκείνος δεν την κράτησε στα χέρια του ούτε για ένα λεπτό. Αντ' αυτής έπαιξε αρκετά πλήκτρα αλλά και φυσαρμόνικα. Για το φινάλε κράτησε μία μεγάλη επιτυχία από τα παλιά, το «Blowin in the wind», αναβιώνοντας χρυσές σελίδες της λαμπρής ιστορίας του.
Μάνου Τσάο
Μάνου Τσάο
Ανάμεσα στο κοινό της χθεσινής συναυλίας ήταν η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς και οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Λειβαδάς, Φωτεινή Δάρρα κ.ά.
Προχθές το βράδυ ο Μπομπ Ντίλαν έδωσε συναυλία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώπιον περίπου 5.000 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης αλλά και ο Γιάννης Αγγελάκας.

No comments:

Post a Comment