Thursday, June 26, 2014

DOING BUSINESS IN TURKEY




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος - ΣΕΒΕ και το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος και την υποστήριξη της KPMG, την Πέμπτη 26 Ιουνίου και ώρα 17:00, στο ξενοδοχείο THE MET,  με θέμα «Doing Business in Turkey», και κεντρικό ομιλητή τον κ. Buyuksekban, Eray, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή στην KPMG, Τουρκίας.
 Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δρ. Κυριάκου Λουφάκη, ο οποίος ανέφερε τα εξής: 
“Θεωρώ πως είναι ενδεχομένως πιο απλό και σχετικά πιο εύκολο και αποτελεσματικό για τον Έλληνα εξαγωγέα να δημιουργήσει μια μόνιμη παρουσία στην αγορά της Τουρκίας, είτε με θυγατρική, είτε σε συνεργασία με κάποιον Τούρκο τοπικό αντιπρόσωπο, ο οποίος θα έχει ως αντικείμενο την προώθηση και πώληση των ελληνικών προϊόντων. Ένας τοπικός εταίρος μπορεί να  προσφέρει πλούσια πληροφόρηση «εκ των έσω» για το ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς, διευκόλυνση στη γλώσσα και φυσικά πολύτιμη δικτύωση. Στη συνέχεια αυτή η συνεργασία μπορεί να εξελιχθεί στην ίδρυση θυγατρικής, που θα δώσει στον Έλληνα επιχειρηματία τη δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσης του μεριδίου αγοράς του”.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος  του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος , κ. Δημήτρης Συμεωνίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις και το έργο του Επιμελητηρίου, το οποίο δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Μάιο του 2009. Στο χαιρετισμό του έκανε αναφορά στη σχέση του Επιμελητηρίου με την KPMG, στα Β2Β που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 21 & 22 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη, στα πλαίσια της έκθεσης Alexpo 2014 καθώς και στις εθελοντικές ομάδες εργασίας κοινού ενδιαφέροντος που πρόκειται να συσταθούν ανάμεσα στα μέλη του Επιμελητηρίου.   Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές αλλά και τον Υποστηρικτή της Ημερίδας «Doing Business in Turkey», τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη Ημερίδα ήταν ανοιχτή τόσο για τα Μέλη των δύο φορέων όσο και για τρίτους προκειμένου να μην υπάρχει περιορισμός στη δυνατότητα ενημέρωσης.
Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Βαγγέλης Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικού Κλάδου KPMG, Ελλάδος.  Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε  στη στρατηγική κατεύθυνση της KPMG να αναπτύξει περαιτέρω την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη με στόχο την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών, φορολογικών και ελεγκτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις  της Βορείου Ελλάδος. “ Με επιλεγμένες συνεργασίες όπως με το ΣΕΒΕ και το Ελληνο-Τουρικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος,  το μέλημα μας είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τον επιχειρηματικό κόσμο της Bορείου Ελλάδος, να κατανοήσουμε τις ανάγκες και προτεραιότητες,  και στη συνέχεια να προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες και τη διεθνή εμπειρία μας σε αυτά τα δεδομένα. Μία καλή αρχή είναι αυτή η εκδήλωση με την οποία στοχεύουμε να υπογραμμίσουμε τα κύρια σημεία επιχειρηματικής δράσης στην Τουρκία, μίας περιοχής που γνωρίζουμε ότι είναι στις προτεραιότητες πολλών Ελληνικών επιχειρήσεων”.

Ο κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας, «Doing Business in Turkey», κ. Buyuksekban, Eray έχει ειδίκευση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων καθώς και σε θέματα International Corporate Tax.  Έχει μεγάλη εμπειρία με εταιρικούς επενδυτές από διάφορες βιομηχανίες και εταιρείες private equity αναφορικά με τις επενδύσεις τους στην Τουρκία. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 200 έργα για Αγορά /Πώληση εταιριών και έχει βοηθήσει πολλούς επενδυτές σχετικά με τη οργάνωση και διάρθρωση των δραστηριοτήτων τους στην Τουρκία. Στην ομιλία του, ο κ. Büyüksekban μας περιέγραψε την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, αναφέρθηκε σε ευκαιρίες για επενδύσεις και συζήτησε  τα θέματα που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Τουρκία, καλύπτοντας το θεσμικό, φορολογικό και κανονιστικό πλαίσιο.  

No comments:

Post a Comment