Friday, June 20, 2014

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



Συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής συνδιοργανώνουν το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με την υποστήριξη της  Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. 
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί από το Λιμάνι με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Δήμου Θεσσαλονίκης.  Με αφετηρία το Λιμάνι η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα επιβιβαστεί στο τρενάκι της παραλίας και θα κάνει μια μεγάλη, «μουσική βόλτα», διασχίζοντας την παραλιακή οδό μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, συνεχίζοντας στη Βασιλίσσης Όλγας και από εκεί θα διασχίσει την οδό Αγγελάκη για να φτάσει από την Εγνατία στην Αρχαία Αγορά και να καταλήξει μέσω της Δωδεκανήσου στην πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί, στο info Kiosk,  στις 11:30  θα δώσει δεύτερη συναυλία.  
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 14.30 σε διάφορα σημεία του κέντρου   (Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας,  Αριστοτέλους (εκδοτήρια εισιτηρίων Κ.Ο.Θ./ ΟΜΜΘ),  Πεζόδρομος Λασσάνη,  Πεζόδρομος Ικτίνου και Πλατεία Άθωνος). 
Οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου και θα κορυφωθούν στις 21.00 με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση των Δημοσθένη Φωτιάδη και Αθανάσιου Σουργκούνη.

Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη. Για τη συναυλία της Κ.Ο.Θ. τα δελτία εισόδου θα αρχίσουν να διατίθενται με σειρά προτεραιότητας από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ στις 20:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής

Πρωινές εκδηλώσεις
10.00 – Λιμάνι: Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα επιβιβαστεί στο τρενάκι της παραλίας και θα κάνει μια μεγάλη, «μουσική βόλτα» στην πόλη ξεκινώντας από το Λιμάνι. 
11:30 – Πλατεία Αριστοτέλους (info Kiosk): Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.  
12.00 – Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας: Συναυλία Concert Band Πανεπιστημίου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με έργα από τον κινηματογράφο και όχι μόνο. Προετοιμασία/ διεύθυνση: Κώστας Χασιώτης, αναπληρωτής καθηγητής.
13:00 – Πλατεία Αριστοτέλους (εκδοτήρια εισιτηρίων Κ.Ο.Θ./ ΟΜΜΘ): Συναυλία Concert Band Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με έργα από τον κινηματογράφο και όχι μόνο. Προετοιμασία/ διεύθυνση: Κώστας Χασιώτης, αναπληρωτής καθηγητής. 
14:00 – Οδός Λασσάνη: Συναυλία συνόλου εγχόρδων «Ροτόντα» Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Ειρήνης Ντράγκνεβα.  
14:00 – Πεζόδρομος Ικτίνου: Συναυλία Ορχήστρας Σαξοφώνων Κου Κλουξ Σαξ Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. 
14:30 – Πλατεία Άθωνος: Συναυλία Συνόλου Παραδοσιακής Mουσικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Επιμέλεια Λευτέρης Τσικουρίδης, επίκουρος καθηγητής.  

Απογευματινές εκδηλώσεις
19.00 – Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής: Συναυλία Συνόλου Εγχόρδων Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Βράνου. 
20.00 – Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής: Συναυλία μουσικού συνόλου Orpheus Soloists με τους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, Λυδία Κορδώνια (βιολοντσέλο), Γεωργία Λαζαρίδου (πιάνο) και Γιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο).  

21.00 – Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής: Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση των Δημοσθένη Φωτιάδη και Αθανάσιου Σουργκούνη.   

No comments:

Post a Comment