Sunday, June 29, 2014

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΑΝΟΣ ΣΑΤΖΟΓΛΟΥ

Τον πρωτοακούσαμε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης (StarFm 97.1, Antenna Fm 97.5, Radio Thessaloniki 94.5 κ.ά.) και της Αθήνας (Antenna Radio 97.2, Status Radio 92.7 κ.ά.), τον γνωρίσαμε μέσα από τις εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά πλατό σχεδόν όλων των ελληνικών καναλιών (Mega, Ant1, Alpha, Star, ET3, Makedonia TV, TV100 κτλ), τον αγαπήσαμε ως συνταλτη στις  εφημερίδες (Σπορ του Βορρά, Πρώτο Θέμα), τον συναντήσαμε στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας ΠΑΟΚ, τον είδαμε στα κόκκινα χαλιά διεθνών οργανώσεων (Oscars, LA Greek Film Festival, Gabby Awards, Tribeca Film Festival κτλ), ενώ τελευταία μας ταξιδεύει μέσα από την κάμερα και την καλλιτεχνική σκηνοθετική του ματιά.
Ο λόγος για τον Θεσσαλονικιό πρώην δημοσιογράφο και παρουσιαστή, Παναγιώτη Σατζόγλου, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Έχοντας διαγράψει μια εικοσάχρονη λαμπρή επαγγελματική καριέρα στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσφάτως αποφάσισε να ασχοληθεί με το "κάδρο". Η πορεία του στον χώρο αυτό ξεκίνησε με αφορμή τις σπουδές του στη σκηνοθεσία και το δημοσιογραφικό ντοκιμαντέρ και επικεντρώνεται στη δημιουργία coprorate και promotional films κυρίως για επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, αλλά και την παραγωγή και σκηνοθεσία διαφημιστικών spots, videoclips, οδοιπορικών, κάλυψη διεθνών events κτλ.
Παρά τη σχετικά σύντομη παρουσία του ως σκηνοθέτη, έχει ήδη στο ενεργητικό του επιτυχημένες συνεργασίες με διεθνείς και εγχώριες εταιρίες (Turkish Airlines, Cyprus Airways, Anatolia Hotels κ.ά.), οργανισμούς (UNESCO, Visit Greece – EOT, Halkidiki Hotel Association, TEDx κ.ά.), πληθώρα τηλεοπτικών διαφημίσεων (Nanobionic, Airotel Group of Hotels, PAOK FC κ.ά.), καθώς και συνεργασίες με επιχειρήσεις και πρόσωπα διαφορετικών επαγγελματικών κατηγοριών (John Anastasatos - Πλαστικός Χειρουργός στο Hollywοod, Νίκος Μακρόπουλος – Τραγουδιστής, Vania Stefou – Ζωγράφος κ.ά.)
Οι επισκέψεις στην Αμερική -και ειδικότερα στο Λος Άντζελες- για τον Πάνο Σατζόγλου δεν είναι κάτι νέο, δεδομένου ότι καλύπτει τα Oscars από το κόκκινο χαλί του Kodak Theater επί δέκα συναπτά έτη. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, ο Παναγιώτης σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Παπαποστόλου (Greek Reporter) ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες Ομογενείς που ζουν και εργάζονται στην Αμερική, με σκοπό τη συγκέντρωση και διάσωση των προσωπικών τους ιστοριών. Το ντοκιμαντέρ επί του παρόντος βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ και σύντομα θα δoθεί στη δημοσιότητα και το trailer αυτού του φιλόδοξου project.
Στη Νέα Υόρκη, όπου ο Παναγιώτης Σατζόγλου ζει το τελευταίο καιρό, κατάφερε μέσα σε λίγους μόνο μήνες να διεισδύσει στην αμερικανική αγορά, λόγω της εξαιρετικής ποιότητας της δουλειάς του, η οποία ούτως ή άλλως απευθυνόταν και απευθύνεται σε διεθνές κοινό. Πέραν των επιτυχημένων παραγωγών του ως σκηνοθέτη, ο Παναγιώτης συνηθίζει να βρίσκεται σε κάθε εκδήλωση ελληνικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, τις οποίες και καλύπτει για λογαριασμό ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, όπως τον Antenna Satellite και Ant1 TV.

No comments:

Post a Comment