Tuesday, June 24, 2014

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΤΟΥ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ DISNEY
 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ


Οι Disney Theatrical Productions, NETworks, Broadway Entertainment Group και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι το αυθεντικό Broadway show Disney Beauty and The Beast έρχεται στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της διεθνούς περιοδείας για τον εορτασμό των 20 χρόνων του έργου στη σκηνή. Η παραγωγή θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην Αγγλική γλώσσα  από τις 12 έως τις 23 Νοεμβρίου ως μέρος της περιοδείας που περιλαμβάνει την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν, τις Φιλιππίνες, την Ταϋλάνδη, την Σιγκαπούρη και την Ινδονησία.
Σε αυτήν την διεθνή περιοδεία, η πρωτότυπη δημιουργική ομάδα του Broadway Disney Beauty and the Beast ενώνεται ξανά για να φέρει αυτό το μουσικοχορευτικό αριστούργημα στη ζωή. Ο σκηνοθέτης του μιούζικαλ είναι ο Rob Roth και χορογράφος ο Matt West, ενώ τα κουστούμια είναι δημιουργίες της Ann Hould-Ward (βραβείο Tony Award® για το έργο της στο Disney’s Beauty and the Beast), ο φωτισμός από την Natasha Katz, τα σκηνικά από τον Stanley A. Meyer, ο ήχος από τον John Petrafesa Jr. και επίβλεψη της μουσικής από τον Michael Kosarin.
Ο Μιχάλης Μικρόπουλος, Country Manager της The Walt Disney Company Greece σχολιάζει: “Μετά την εκπληκτική ανταπόκριση της θεατρικής εκδοχής του έργου Disneys Beauty and the Beast τα τελευταία 20 χρόνια, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε αυτή την κλασική παραγωγή στο Ελληνικό κοινό. Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο βήμα της εταιρείας σε μια συνεχή παράδοση να παρέχουμε ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας σε παιδιά και οικογένειες και ελπίζουμε ότι αυτό το διαχρονικό αριστούργημα θα μαγέψει και το Ελληνικό κοινό .”
Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, προσθέτει: "Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολυσυλλεκτικούς και σύνθετους καλλιτεχνικούς προγραμματισμούς διεθνών προδιαγραφών, με συνέπεια και αφοσίωση στον ρόλο του ως "πρεσβεία" πολιτισμού για την Βόρεια Ελλάδα. Αυτή η μεγάλη, ιστορική παραγωγή, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους, συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τον πλούσιο καλλιτεχνικό προγραμματισμό της φθινοπωρινής περιόδου. Παρουσιάζεται αποκλειστικά στην Θεσσαλονίκη και σηματοδοτεί μία σύμπραξη κομβικής σημασίας ανάμεσα στον Οργανισμό και την Walt Disney Company."
Βασισμένο στην βραβευμένη με OSCAR® (1991) ταινία κινουμένων σχεδίων, η Πεντάμορφή και το Τέρας της Disney, το μιούζικαλ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1994, όπου κέρδισε 9 υποψηφιότητες στα βραβεία Tony και συνέχισε επιτυχημένα για 13 χρόνια. Ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην λίστα των πιο μακρόβιων και επιτυχημένων εμπορικά show του Broadway όλων των εποχών. Από την πρεμιέρα του, η απήχηση και η επιτυχία του show άγγιξαν το παγκόσμιο κοινό με πολλές άλλες παραγωγές να ακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Από την πρώτη χορήγηση άδειας μεταφοράς του έργου το 2004, έχουν πραγματοποιηθεί παραγωγές σε 22 χώρες, με πάνω από 35 εκατομμύρια θεατές, σε 8 διαφορετικές γλώσσες και πάνω από 28 χιλιάδες παραστάσεις – που ισοδυναμούν με περιοδεία 67 χρόνων, και εισπράξεις πάνω από $ 1.7 δις.
Στις Η.Π.Α, το Disney Beauty and the Beast έχει μεταφερθεί σε πάνω από 6,000 διαφορετικά θέατρα συμπεριλαμβανομένου επαγγελματικές, κοινοτικές και σχολικές παραγωγές. Για τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι η πρώτη επιλογή  μιούζικαλ για τα γυμνάσια και λύκεια στις Η.Π.Α. Η δύναμη του έργου το έχει δώσει την δυνατότητα να μπει και σε αγορές με μικρή παράδοση στην παραγωγή των Broadway show. Ήταν το πρώτο έργο της Disney Theatrical Productions σε Σκανδιναβικές χώρες, στην Λατινική Αμερική, στην Ανατολική Ευρώπη και την Ρωσία μεταξύ άλλων. Και πέρα από τις επαγγελματικές παραγωγές, η Πεντάμορφη και το Τέρας έχει την μεγαλύτερη ζήτηση διεθνώς για  περιφερειακές  κοινοτικές  και ερασιτεχνικές παραγωγές. 
Αυτή την περίοδο, υπάρχουν πέντε παραγωγές Disney Beauty and The Beast που παίζονται σε όλο τον κόσμο όπως στο Παρίσι, την Βόρεια Αμερική, την Ισπανία, την Ιαπωνία και την Γερμανία.
Η Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney είναι η κλασική ιστορία με την Μπελ, την όμορφη κοπέλα που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, και το Τέρας, τον νεαρό πρίγκιπας που έχει μεταμορφωθεί σε άσχημο τέρας από τα ξόρκια μιας μάγισσας. Αν το Τέρας μάθει να αγαπά και να αγαπιέται τότε τα μάγια θα λύσουν και θα γίνει ξανά ο πραγματικός του εαυτός.. Αλλά ο χρόνος τελειώνει. Αν το Τέρας δεν πάρει το μάθημά του σύντομα, αυτός και όλο του το προσωπικό είναι καταδικασμένοι να χαθούν στην αιωνιότητα.
Η μουσική του μιούζικαλ είναι του Alan Menken (Μικρή ΓοργόναΑλαντίνΜαλλιά Κουβάρια) και οι στίχοι από τον Howard Ashman(Μικρή ΓοργόναΑλαντίνΜαλλιά Κουβάρια), με επιπλέον τραγούδια με μουσική από τον Menken και στίχους από τον Tim Rice (Βασιλιάς των Λιονταριών, Jesus Christ Superstar). Το βιβλίο είναι γραμμένο από την Linda Woolverton (σεναριογράφο των Βασιλιάςτων ΛιονταριώνΑλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και Maleficent).

Σκηνοθεσία: Rob Roth
ΧορογραφίεςMatt West
Σκηνικά: Stanley A. Meyer
ΚοστούμιαAnn Hould - Ward
Φωτισμοί: Natasha Katz

No comments:

Post a Comment