Sunday, June 29, 2014

ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ


Μπορεί σημερα το βράδυ Ελλάδα και Κόστα Ρίκα να βρεθούν αντίπαλες με έπαθλο την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ, αλλά φαίνεται πως το "μαγικό" εισιτήριο είναι ίσως από τα λίγα πράγματα που χωρίζουν τις δυο χώρες.

Εντάξει, τις χωρίζουν επίσης μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, θάλασσες, πεδιάδες και βουνά αλλά υπάρχουν πολλά που τις ενώνουν κιόλας. Όπως οι τρεις πολεις της Κόστα Ρίκα που έχουν ελληνικά ονόματα.

Ο λόγος για την Grecia, την Atenas και την Esparza που όταν ιδρύθηκε ονομαζόταν Sparta!
Grecia


Μικρή, γραφική και πανέμορφη η πόλη Grecia, βρίσκεται στην επαρχία Alajuela και ιδρύθηκε το 1825. Ονομάστηκε Grecia προς τιμήν της Ελλάδας, αφού ο τότε νομάρχης και μετέπειτα πρόεδρος της χώρας, Jose Rafael de Gallegos ήταν θαυμαστής της ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εκκλησία de la Nuestra Señora de las Mercedes από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης
Η εκκλησία de la Nuestra Señora de las Mercedes από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης

Η πλατεία που βρίσκεται πίσω από το δημαρχείο της πόλης ονομάστηκε Plaza Hellenica και από το 1997 την κοσμεί ένα άγαλμα του Αριστοτέλη, προσφορά του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού.
Όταν κάποιος μπαίνει στην πόλη, εκτός από το μήνυμα «Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα», βλέπει και μια απομίμηση του Παρθενώνα σε μινιατούρα.



Έχει περισσότερους από 15.000 κατοίκους, που ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τη γεωργία (σ.σ. καλλιεργούν ζαχαροκάλαμα). Βρίσκεται 45 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της χώρας. 



Έχει χτιστεί σε υψόμετρο 999 μέτρων και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες, κυρίως γιατί εκεί βρίσκεται το World of Snakes με περισσότερα από 50 είδη ερπετών απ’ όλο τον κόσμο. 

Athenas


Είναι κωμόπολη, πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού της επαρχίας Alajuela. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 698 μέτρων, μέσα σε μια καταπράσινη κοιλάδα. Οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τις 7.716 αλλά είναι απίστευτα τυχεροί αφού, σύμφωνα με το National Geographic, έχει ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο!



Η Atenas βρίσκεται 35 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ. 



Esparza (Sparta)


Σήμερα ονομάζεται Esparza αλλά όταν η πόλη ιδρύθηκε το 1851 το όνομά της ήταν εμπνευσμένο από την... Σπάρτη! Με το πέρασμα των χρόνων, η Σπάρτη έγινε... ισπανική και Esparza, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό και φημίζεται για τα grecotacos της, τις τοπικές πίτες αλά... ελληνικά! 


No comments:

Post a Comment