Saturday, June 21, 2014

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στην Κρήτη βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα.
Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική ενώ τον κ. Κετσιάνγκ υποδέχθηκαν με ένα... τεράστιο κόκκινο χαλί, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.
Το πρόγραμμα του Κινέζου πρωθυπουργού θα είναι γεμάτο, καθώς, σημερα, Σάββατο, όπως αναφέρει το cretapost, θα συναντηθεί με τον Σταύρο Αρναουτάκη και αμέσως μετά θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί θα βρεθούν στο αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – που για εκείνη την ώρα θα είναι κλειστό για το κοινό – και αναμένεται να γίνουν και τα επίσημα εγκαίνιά του παρουσία της υπουργού Τουρισμού και του υπουργού Πολιτισμού.

Στο ξενοδοχείο, όπως αναφέρει η κρητική ιστοσελίδα, τον Λι Κετσιάνγκ θα περιμένει ένα πλούσιο γεύμα με ορεκτικά και πιάτα που θα προέρχονται από τα παραδοσιακά υλικά του νησιού.
Ωστόσο, όπως, αναφέρουν οι πληροφορίες στο ξενοδοχείο θα υπάρχει και Κινέζος σεφ σε περίπτωση που ο Λι Κετσιάνγκ «πεθυμήσει» κάποιο από τα φαγητά της πατρίδας του.
Ο ηγέτης της Κίνας είχε ήδη ζητήσει από το ξενοδοχείο να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί το Κινέζικο κανάλι CCTV4, ενώ θέλει να διαβάσει τις εφημερίδες Interntional New York Times και την Καθημερινή από τις ελληνικές.

No comments:

Post a Comment