Friday, June 27, 2014

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ

Υπήρξε για πολλές δεκαετίες το απόλυτο σύμβολο. Επαναστάτης, όμορφος, προβληματικός, εξαιρετικός ηθοποιός, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά.
Ο Μάρλον Μπράντο έβαλε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην έβδομη τέχνη, αλλά και στο σταρ σίστεμ, ενώ, οι σχέσεις του με πανέμορφες γυναίκες έμειναν στην Ιστορία.
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατό του και η καθηγήτρια Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, Σούζαν Μιζρούτσι, παρουσιάζει το βιβλίο της που έχει τίτλο «Brando 's Smile» και ασχολείται με την αχαλίνωτη ερωτική ζωή του μεγάλου σταρ.
Η συγγραφέας, που, όπως αναφέρει η Dailymail, είχε απεριόριστη πρόσβαση σε προσωπικό αρχεία, γράμματα και μαγνητοφωνήσεις, αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της ερωτικής του ζωής σημειώνοντας ότι ο μεγάλος σταρ υπήρξε κυριολεκτικά εθισμένος στο σεξ.
Από το κρεββάτι του πέρασαν αμέτρητες όμορφες γυναίκες όπως οι Μέριλιν Μονρόε, Μάρλεν Ντίτριχ, Γκρέις Κέλι, Τζάκι Κένεντι, αλλά και άνδρες όπως ο Γκάρι Γκραντ, ο Ροκ Χάντσον, ο Τζέιμς Ντην και ο Λώρενς Ολίβιε.
Ο Μάρλον Μπράντο είχε, άλλωστε, παραδεχθεί από το 1976 ότι είχε «ομοφυλικές εμπειρίες», ωστόσο, δεν είχε αποκαλύψει ποτέ ονόματα.
Στο βιβλίο της η Μιζρούτσι τον περιγράφει ως επικό γυναικά με την ανάγκη του για σεξ να φθάνει στα όρια του εθισμού.
Σύμφωνα με την συγγραφέα ο ηθοποιός είχε απορρίψει δύο από τις ομορφότερες σταρ της εποχής του, τη Sofia Loren επειδή η ανάσα της μύριζε "σαν δεινοσαύρου" κι επειδή «είχε τρίχες στη μύτη της» και την Liz Talor επειδή βρήκε τα οπίσθιά της πολύ μικρά για το γούστο του.
Ο Μπράντο παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε 12 παιδιά, αλλά η μοναδική του τύψη ήταν ότι δεν μπόρεσε ποτέ να σταθεί σαν πραγματικός πατέρας, ούτε να προσφέρει στα παιδιά του μια σταθερή ζωή σε ένα σπίτι.
«Ηταν συμπονετικός και νοιαζόταν», γράφει η Μιζρούτσι και συνεχίζει «Ομως ποτέ του δεν έδωσε στα παιδιά του ένα σταθερό σπιτικό ή τον χρόνο που χρειάζονταν. Ήταν απασχολημένος με τις ταινίες, τις γυναίκες και τα κοινωνικά δικαιώματα των μειονοτήτων και παραμελούσε τα παιδιά του».
Η προσωπική ζωή του Μπράντο υπήρξε το ίδιο ταραγμένη με την επαγγελματική του ζωή. Πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αποκατάσταση των αυτοχθόνων Ινδιάνων των ΗΠΑ.
Τον Μάιο του 1990, ο πρωτότοκος γιος του Μπράντο, ο Κρίστιαν δολοφόνησε τον εραστή της ετεροθαλούς αδελφής του, Σεγιέν. Αργότερα ο Κριστιάν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών, ενώ η Σεγιέν αυτοκτόνησε σε ηλικία 25 ετών το Απρίλιο του 1995.

No comments:

Post a Comment