Tuesday, October 5, 2010

ΣΕ MIDEM ΚΑΙ WOMEX ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

το ΥΠΠΟΤ, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού θα συμμετέχει με εκθεσιακά περίπτερα στις Διεθνείς Μουσικές Εκθέσεις Womex η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από τις 27 έως 31 Οκτωβρίου 2010, ( www.womex.com ) και MIDEM, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως 26 Ιανουαρίου 2011 στις Κάννες ( www.midem.com

Σκοπός του ΥΠΠΟΤ είναι να συμβάλει στην προώθηση της εγχώριας μουσικής σκηνής μας στο εξωτερικό. Στις Διεθνείς αυτές εκθέσεις του Womex και του MIDEM που είναι οι μεγαλύτερες στο είδος τους, προωθούνται τόσο οι δισκογραφικές δουλείες όσο και οι εμφανίσεις καλλιτεχνών στις αγορές του εξωτερικού. Το Ελληνικό περίπτερο παρέχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν όλοι οι θεσμοθετημένοι μουσικοί φορείς, δισκογραφικές εταιρίες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες/μουσικοί που θα επισκεφθούν τις εκθέσεις. Αλλά και όσοι φορείς ή καλλιτέχνες δεν θα επισκεφθούν μπορούν κατόπιν συνεννόησης να προβάλλουν το έργο τους μέσα από το Ελληνικό περίπτερο.

Ας σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας θα συμμετέχει με εθνικό περίπτερο στην μακρόχρονη ιστορία αυτών των Διεθνών Εκθέσεων Μουσικής.

Οι προσπάθειες που θα καταβάλλει το ΥΠΠΟΤ για την προώθηση της Ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής δεν θα σταματήσουν σε αυτές τις δύο εκθέσεις. Γίνεται συστηματική προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει μόνιμη εκπροσώπηση της χώρας μας σε διεθνή φόρα και εκθέσεις Μουσικής όλων των ειδών /κατηγοριών έτσι ώστε να βοηθηθεί η προσπάθεια των ελλήνων καλλιτεχνών να διαδώσουν το έργο τους στο εξωτερικό.

No comments:

Post a Comment