Monday, October 25, 2010

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΥΩΧΙΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ


Εχει γινει θεσμος η ετησια προσκληση του Hyatt Regency Thessaloniki να προσκαλει τους εκπροσωπους των ΜΜΕ,περιπου δυο μηνες πριν από τα Χριστουγεννα για να δοκιμασουν τις νεες γευστικες προτασεις του σεφ για τις νυκτες των εορτων.
Είναι μια προσκληση που δυσκολα μπορεις να αρνηθεις,διοτι κάθε χρονο σε περιμενει ένα ολοκαινουριο εδεσματολογιο που αποτελει ατελειωτη εκπληξη και προκληση ολων των αισθησεων-κι όχι μονο της γευσης,ετσι και την περασμενη
εβδομαδα…
Μετα από ένα ποτηρι σαμπανιας Piper-Heidsieck στο ανετο σαλονι ανοιξαν οι πορτες του κηπου σε έναν χωρο περιορισμενο από παραβαν-πλαστικες διαφανεις κουρτινες,που θερμαινονταν επαρκως κι επετρεπαν στους καπνιστες να μην διακοψουν την συνηθεια τους.
Τα τρια μακροστενα τραπεζια θυμιζαν Βερσαλλιες με τα πανεμορφα καντηλερια και την υπολοιπη αριστουργηματικη διακοσμηση με τραπεζομαντηλα καλυμμενα από φθινοπωρινα φυλλα δενδρων-όλα από υφασμα-επιλογες και εμπνευση της ασυναγωνιστης LFloris,με χολλυγουντιανες περγαμηνες στο βιογραφικο της.

Κάθε πιατο ηταν και μια λιχουδια περα από τα γνωστα και συνηθισμενα,που ετερπαν ταιριαστα με λευκα και κοκκινα κρασια Γεροβασιλειου ως νεκταρ,στην εορταστικη αυτή βραδια,η οποια,περιεργως δεν ειχε μουσικη υποκρουση,ουτε δυνατες φωνες,δεν το επετρεπε αλλωστε η απολυτη υποταγη ολων των συνδαιτημονων στις γευσεις,που η μια διαδεχοταν την άλλη,και επεβαλαν τον αποκλειστικο,πρωταγωνιστικο ρολο τους στην κοσμοπολιτικη «αμπιανς».
Τα χειροκροτηματα για τον σεφ Κωστα Αραμπατζη,που επαξια διαδεχθηκε τον προηγουμενο ξενο,ηταν ειλικρινη,εγκαρδια και παρατεταμενα στο φιναλε του συμποσιου,γυρω στα μεσανυκτα.Το ιδιο θερμα ηταν και τα συγχαρητηρια κατά την εξοδο στον σεφ,τους συνεργατες του και το προσωπικο ολων των βαθμιδων,που κινηθηκε αθορυβα και αψογα σε μια παρασταση υπεροχα ενορχηστρωμενη από την αρχη ως το τελος.
Αληθεια πως τα καταφερνουν και μας εντυπωσιαζουν κάθε χρονο περισσοτερο και καλυτερα; Αυθις,αυθις όπως θα ελεγαν και οι αρχαιοι προγονοι μας.

Υ.Γ. Εως τις 21 Νοεμβριου η γαλλικη κουζινα πρωταγωνιστει στο ξενοδοχειο με γκουρμε γευσεις.Για κρατησεις 2310-401418.

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
CELEBRATION DINNER 19/10/2010

1Παλετα με φιλετο καπνιστου σολομου,
γαριδες ποσε,πιπερατο φιλετο τονου,
μαυρο χαβιαρι
και πικαντικο ντρεσινγκ με κρεμα γιαουρτιου και καρυ
2.Ψητο φιλετο συναγριδας και χτενι,
σε ταρτα σελινοριζας
και σος από λεμονοχορτο και λευκο κρασι Chardonnay
3.Eσπρεσο αστακου
Αστακοσαλατα με tabouleh και πιπεροριζα
Ητο χαλουμι τυλιγμενο σε φυλλο κρουστας
4.Δροσιστικο μανγκο,φρουτα του παθους
και σαμπανια Moet et Chandon
5.Μοσχαρακι φιλετο Rossini
με ψητα μανιταρια του δασους,
και γραβιερα crème brulee
6.Εξωτικο παρφε καρυδας,
ζελε ανανα και παγωτο pina colada
7.Μους λευκης και μαυρης σοκολατας με φουντουκια,
αγρια κοκκινα φρουτα και παγωτο Drambuie
8.Καφες η τσαι
9.Μικρα γλυκισματα
Λ.ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment