Monday, October 25, 2010

Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ

Με βάση τον νόμο, η διαθήκη του Γιάννη Δαλιανίδη θα ανοίξει σε 40 μέρες από τον θάνατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ο γνωστός σκηνοθέτης μεριμνά στη διαθήκη του για αρκετούς συγγενείς και φίλους, καθώς και για ορφανοτροφεία και ιδρύματα...

Ο ίδιος ήταν υιοθετημένο παιδί και η ευαισθησία του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν δεδομένη. Έτσι ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του θα δωρηθεί σε ορφανοτροφεία, κάτι το οποίο αποκαλύπτει στην Espresso και ο στενός φίλος και συνεργάτης του, Άγγελος Χατζής.

''Τον ρώτησα: Τι θα κάνεις Γιάννη με τη δική σου διαθήκη; και ο Γιάννης μου εκμυστηρεύτηκε: ''Όλη μου η περιουσία, κινητή και ακίνητη θα περιέλθει σε φίλους, συγγενείς και φυσικά σε ορφανοτροφεία, ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και γηροκομεία'' λέει ο γνωστός χορογράφος, αναφερόμενος σε μία συζήτησή του με τον Δαλιανίδη το 2008.

''Το άγχος του ήταν πως θα κατοχυρώσει και θα τακτοποιήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Τους συγγενείς του, την ξαδέλφη του την Καίτη Ιμπροχώρη, τον ανιψιό της και τους πιο κοντινούς του φίλους. Φυσικά δεν άφησε απέξω την οικονόμο του, τη Ντόρα. Τη λάτρευε. Σε αυτή μου είχε πει ότι θα αφήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό . Βεβαίως δεν είχε πει ποτέ λεπτομέρειες, πως ακριβώς θα μοίραζε τα υπάρχοντα του. Ήθελε να κάνει έκπληξη, να δώσει χαρά σε όλους. Από την άλλη, ίσως ήθελε να δει ποιοι θα είναι κοντά του μέχρι το τέλος'' καταλήγει.

Η περιουσία του Γιάννη Δαλιανίδη δεν είναι καθόλου αμελητέα, δεδομένων των αμέτρητων επιτυχιών του και της σκληρής δουλειάς χρόνων. Και μόνο τα πνευματικά δικαιώματα από τις ταινίες του, που παίζονται και ξαναπαίζονται στην τηλεόραση, αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τους κληρονόμους του.

Ο ίδιος είχε στην κατοχή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα μεγάλο διαμέρισμα στα Ιλίσια, στο οποίο και διέμενε, τρία διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, ένα μαγαζί και οικόπεδα στις περιοχές της Καλλιτεχνούπολης και του Νέου Βουτζά

No comments:

Post a Comment