H σχέση της πολιτικής με τη μουσική είναι ιστορικό δεδομένο. Στην προοπτική αυτή, η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το τμήμα πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ και ο Σύλλογος μονίμων υπαλλήλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης οργανώνουν την Παρασκευή και το Σάββατο διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Μουσική και πολιτική στη Ρωσία του 20ού αιώνα».
Με διαλέξεις, μουσικές παρεμβάσεις και συζητήσεις θα τεθούν ζητήματα που αφορούν στη μουσική δημιουργία και την τεχνολογία της στη σοβιετική και μετασοβιετική περίοδο και την επίδραση στο δυτικό κόσμο.
Συμμετέχουν ο μουσικολόγος Δημήτρη Ούχωφ, τέως διευθυντής του Φεστιβάλ Αλτερνατίβα, ο μουσικολόγος Μίσα Μιτροπόλσκι, ο Αντρέι Σμιρνώφ διευθυντής του Κέντρου Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στο Κονσερβατόριο της Μόσχας κι η ιστορικός Λιούμπαβ Ψέλκινα.
Παράλληλα, η μουσικός και μουσικολόγος Λύδια Κάβινα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το τερεμίν, το πρώτο ηλεκτρονικό όργανο στην ιστορία.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο δοκιμών της ΚΟΘ (Λεωφ. Νίκης 73, πρώην κινηματοθέατρο Παλάς) και ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.
H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
No comments:
Post a Comment