Wednesday, October 27, 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ. Εξέφρασε μάλιστα την απορία του για τις θέσεις του κ. Προβόπουλου όπως εκφράζονται στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Χυτήρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ΕΡΤ και αυτή την περίοδο νοικοκυρεύει τα οικονομικά της.



Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο: «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3,Πρίσμα και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής). Οι τηλεοπτικοί αυτοί σταθμοί όχι μόνο είναι πολλοί για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδος, αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με εξαιρετικά υψηλό κόστος, το οποίο είναι πολλαπλάσιο αντίστοιχων ιδιωτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Θα ήταν σκόπιμο οι δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί να συγχωνευθούν σε έναν ή δύο και να καλύπτουν περισσότερο από το 70% του κόστους λειτουργίας τους με έσοδα από διαφημίσεις, όπως συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς σταθμούς. Το σημερινό έσοδο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα ήταν σκόπιμο να διατεθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους».

Παράλληλα ο κ. Χυτήρης, τόνισε ότι δεν άκουσε τον κ. Προβόπουλο να σχολιάζει την περίοδο της σπατάλης στην ΕΡΤ, για την οποία είχε την ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι που αποφασίζει.

No comments:

Post a Comment