Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Αβγά κοκκινιστά με άρωμα ανατολής

 (ή αλλιώς Shakshuka)

AVGA

Εκτύπωση
Οι πιστοί θαυμαστές του αβγού δεν τα χορταίνουν. Έτσι, κι εγώ προσπαθώ να βρίσκω συνέχεια νέες συνταγές για να βάλω λίγη ποικιλία στο πρωινό του σαββατοκύριακου ή σε ένα εύκολο δείπνο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα αβγά είναι μία εύκολη και γευστική λύση όταν βαριέται κανείς να περάσει ώρες στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή είναι διαφορετική από όλες όσες έχουμε συνηθίσει, έχει τις ρίζες της στην Αφρική, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ανατολή και ονομάζεται Shakshuka. 
Υλικά:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού κύμινο
2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
θαλασσινό αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
400 ml ντομάτα κονκασέ
3 φλιτζ. ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
6 αβγά
μαϊντανός
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ρίχνουμε την ντομάτα (και το κόνκασέ και την φρέσκια) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 ακόμα λεπτά.
Στη συνέχεια σπάμε τα αβγά.
Αν το τηγάνι μας έχει καπάκι, το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο μάτι. Αν πάλι, όχι, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά (στους 190 βαθμούς).
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου