Saturday, June 4, 2016

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Το θερετρο που γνωρισαμε απο νοσταλγικη ελληνικη ταινια του '60 ειναι απο τους καλυτερους προορισμους για το Σαββατοκυριακο! (photos)

Οιπερισσότεροι ακούσαμε το όνομά του όταν μικροί βλέπαμε την ταινία η Μαρίνα, ο Κλέαρχος και ο κοντός με τους γονείς ή τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας. Μέσα από μια αστεία περιπέτεια δύο καταπιεσμένων από τις γυναίκες ανδρών, που θέλησαν να ξεφύγουν για λίγο, με αφορμή μια θεραπεία που έπρεπε να κάνει κάποιος στα ιαματικά λουτρά της περιοχής, είχαμε την πρώτη επαφή με ένα από τα πιο όμορφα καλοκαιρινά θέρετρα στην  Ελλάδα!
Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα της  Ελλάδας και ίσως το πιο γνωστό μέρος ιαματικών θεραπειών, αφού τα ραδιούχα νερά του είναι μοναδικά σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα Καμένα Βούρλα εκτείνονται αμφιθεατρικά κι ημικυκλικά, στη βάση του βουνού Κνημίδας και κατά μήκος μιας ομαλής λωρίδας στην οποία η φύση απλόχερα φιλοδώρησε την καλύτερη σύνδεση που θα μπορούσε ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα.
Με αυτόν τον τρόπο, συνδιάζεται η θάλασσα με το βουνό, η ησυχία με τη διασκέδαση, τα ιαματικά νερά με τα θαλασσινά, σε μια πανέμορφη ποικιλία ανθρώπων, εγκαταστάσεων και φυσικών τοπίων.
Η πόλη έχει φιλοξενήσει κάποιες από τις πιο γνωστές προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου που λόγω της φυσικής της ομορφιάς ήταν η πρώτη επιλογή τους.
Σήμερα, συνεχίζει να είναι η καλύτερη επιλογή για τις οικογένειες που θέλουν οικονομικές διακοπές, με εύκολες κι ανέξοδες μετακινήσεις και πλούσια ατζέντα σε δραστηριότητες για κάθε ηλικία, σε μοντέρνες εγκαταστάσεις και ανακαινισμένα κτίρια.
Με τις νέες οδικές αρτηρίες δε, που συνδέουν εύκολα και γρήγορα όλη την  Ελλάδα, τα Καμένα Βούρλα γίνονται ο καλύτερος προορισμός για εκδρομή, διακοπές, συνέδρια και τουρισμό. 
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ 
Είτε μέσω της παλιάς, παραλιακής οδού, ακολουθώντας την έξοδο προς Αγ. Κων/νο, είτε κατευθείαν από την Εθνική και τα τούνελ μπαίνοντας στην παρακαμπτήριο οδό προς έξοδο: Καμένα Βούρλα (γαλάζιο χρώμα).
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ 
Mitsis Galini Wellness Spa & Resort 
Βασιλειάδη Γερ. 5, Καμένα Βούρλα, 35008

Το Galini Wellness Spa & Resort είναι χτισμένο σε νεοκλασικό στυλ. Διαθέτει λιτούς και κομψούς χώρους χαλάρωσης, εξωτερική πισίνα γλυκού νερού με υδρομασάζ, καθώς και ξεχωριστή πισίνα γλυκού νερού για παιδιά.
Ξενοδοχείο Ακτή 
Γ. Βασιλειάδη 73, Καμένα Βούρλα, 35008,       Ελλάδα

Μόλις 15μ. από την παραλία των Καμένων Βούρλων, το Akti προσφέρει δωρεάν Wi-Fi. Σερβίρει πρωινό στην εξωτερική τραπεζαρία με θέα στη θάλασσα ή στο μπαλκόνι του δωματίου σας με θέα στον Ευβοϊκό Κόλπο ή τα βουνά.

No comments:

Post a Comment