Tuesday, October 1, 2013

ΕΚΛΕΨΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ



Άνδρας επιστρέφει τη φωτογραφία μιας κοκκινομάλλας μετά από 70 χρόνια
Ουάσινγκτον
Ο 92χρονος Τζιμ Ουίλιαμς από το Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι ζούσε μέσα στις τύψεις εδώ και δεκαετίες. Ο λόγος; Η φωτογραφία μιας κοκκινομάλλας που είχε κλέψει πριν από 70 χρόνια.

Όταν ήταν 22 χρονών ο άνδρας υπηρετούσε στο Όρεγκον. Μία ημέρα είχε επισκεφθεί ένα ψυχαγωγικό πάρκο, όπου γνώρισε την 22χρονη Ρούμπι Ραφ και μοιράστηκαν έναν χορό.

Σύντομα έγιναν φίλοι και η οικογένεια Ραφ κάλεσε τον Ουίλιαμς στο σπίτι τους. Την ώρα που ο 22χρονος έπινε μια λεμονάδα, ο Τζιμ Ουίλιαμς είπε: «Είδα τη φωτογραφία σε ένα τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ, την έβγαλα από την κορνίζα της και την πήρα. Ένας από τους λόγους που την πήρα ήταν ότι όλοι είχαν φωτογραφίες κοριτσιών στα κρεβάτια τους στο Ντεπόε Μπέι (σ.σ. όπου υπηρετούσε ο άνδρας), αλλά εγώ δεν είχα καμία. Επομένως, σκέφτηκα ότι αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να αποκτήσω μία».

Ο Τζιμ μετάνιωσε για το «έγκλημά» του και σκόπευε να επιστρέψει τη φωτογραφία στη Ρούμπι όταν επέστεφε στο Πόρτλαντ. Σύντομα, όμως, μεταφέρθηκε στην Φλόριντα και στη συνέχεια στάλθηκε στο πολεμικό μέτωπο.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Τζιμ μετέφερε την φωτογραφία της Ρούμπι μαζί του.

Ο άνδρας επικοινώνησε με εφημερίδα του Όρεγκον και είπε την ιστορία του. Η ανιψιά της Ρούμπι Ραφ, της μετέφερε το δημοσίευμα, αλλά η ίδια δεν φαινόταν να θυμάται τη γνωριμία της με τον Τζιμ.

Ο Τζιμ Ουίλιαμς έστειλε στη Ρούμπι τη φωτογραφία με ένα σημείωμα: «Αγαπητή Ρούμπι, αυτή η επιστολή συνοδεύει τη φωτογραφία που σου στέλνω με απροθυμία».

Αν και λόγω της προχωρημένης τους ηλικίας οι δυο τους δεν κατάφεραν να συναντηθούν, τηλεοπτικό δίκτυο φρόντισε να μιλήσουν μέσω Skype.

Ο Τζιμ είπε στη Ρούμπι: «Λυπήθηκα που πήρα τη φωτογραφία σου πριν από 70 χρόνια, αλλά τώρα χαίρομαι που το έκανα. Κατάφερα να μιλήσω μαζί σου, κάτι που δεν θα είχα κάνει εάν δεν έπαιρνα τη φωτογραφία».

Η Ρούμπι έκανε δεκτή την συγγνώμη του Τζιμ και μίλησε με θερμά λόγια για τον βετεράνο. «Όπως λέει η παροιμία, δεν τους φτιάχνουν πλέον έτσι».

No comments:

Post a Comment