Tuesday, October 29, 2013

Η ΚΑΡΙΟΚΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Γλυκιά άφιξη: Η «θρυλική» καριόκα Παπαπαρασκευά από την Ξάνθη κατεβαίνει στην Αθήνα [εικόνες]
Το ζαχαροπλαστείο Γ. Παπαπαρασκευάς βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα καλύτερα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας και είναι διάσημο για τις καριόκες του.

Σίγουρα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Ξάνθης γνωρίζουν καλά το λόγο. Τώρα ήρθε και η σειρά της Αθήνας να τον μάθει αφού μετά από 87 χρόνια παρουσίας στο χώρο του γλυκού στην Ξάνθη, το Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά μετακομίζει και στην Αθήνα με ένα νέο κατάστημα στο κέντρο της Γλυφάδας.

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Γλυφάδας, στην οδό A. Παπανδρέου 13 & Λαζαρίδη, η τρίτη γενιά της οικογένειας Παπαπαρασκευά και των πρωτομαστόρων του που εκπροσωπείται από τον νεαρό Γιώργο Παπουτσόγλου, έχει αναλάβει να μεταφέρει την παράδοση και τις γλυκές του νοστιμιές και στην Αθήνα.


Στις αποσκευές του το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς έχει τις μυστικές συνταγές της καριόκας, του σαραγλί, του κουραμπιέ, του νουγκά και πολλών άλλων γλυκών πειρασμών. Από το 1926 μέχρι σήμερα, το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς κατόρθωσε να συνδυάσει το όνομά του με την ποιότητα και τη νοστιμιά των γλυκών του.


 

No comments:

Post a Comment