Tuesday, October 22, 2013

25 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ


Μερικά από αυτά δεν γίνονται κατά λάθος...

1. Να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα για κάτι απολύτως περιττό.
Είναι τέλειο το gadget που μόλις αποκτήσατε και ξοδέψατε όλο τον μισθό σας και δανειστήκατε και άλλα 100 ευρώ από τον κολλητό σας και υποσχεθήκατε να του τα ξεπληρώσετε τον επόμενο μήνα.
Αλήθεια όμως πείτε μας πόσο πολύ θα σας αρέσει όταν θα λιμοκτονείτε και στο ψυγείο σας θα έχετε μόνο άδεια ράφια και στα ντουλάπια της κουζίνας σας θα κατοικεί μόνο το αλάτι;
2. Να πας κατευθείαν για δουλειά μετά από ολονύκτια διασκέδαση συνοδευόμενη με κατανάλωση πολύ πολύ πολύ αλκοόλ.
Την στιγμή που θα ο προϊστάμενος θα ζητήσει άμεση απάντηση για την εξέλιξη του project που σας έχει αναθέσει ενώ το δικό σας μυαλό ακροβατεί μεταξύ ονείρου α) και ονείρου β) και την στιγμή που θα κλείσετε ταμείο και το έλλειμμά σας θα είναι μεγαλύτερο του τζίρου της ημέρας ,τότε ω, ναι! Τότε θα νιώσετε τι θα πει πραγματική διασκέδαση!
3. Να αφήσεις άπλυτα πιάτα και κατσαρόλες στην κουζίνα για περισσότερο από ένα μήνα.
Αν νομίζεις πως οι κατσαρίδες είναι ότι πιο ενοχλητικό και σιχαμερό έχεις αντιμετωπίσει στο σπίτι σου περίμενε να δεις τι θα σου συμβεί όταν εγκατασταθεί η μούχλα, οι μύκητες και τα βακτηρίδια σε όλα τα σκεύη και τα πλακάκια της κουζίνας.
4. Το να βιώσεις δημόσιο εξευτελισμό -αυτό απευθύνεται στις κυρίες- για κάτι που δεν έπρεπε καν να υπάρχει στην ντουλάπα σου.
Το γεγονός ότι σου αρέσει κάτι στην βιτρίνα ή στα περιοδικά Lifestyle δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αγοράσεις ,ειδικά αν δεν το έχουν στο νούμερο σου.
5. Να κάνεις σχέση με κάποιον/ κάποια που η μαμά σου δεν συμπαθεί ΚΑΘΟΛΟΥ.
Ναι, οι μαμάδες έχουν πάντα δίκιο και έχουν ένα αλάνθαστο ένστικτο για το ποιος μας ταιριάζει πραγματικά και μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους.
6. Το να συναντηθείς με κάποιον που δεν θυμάστε πως τον λένε και να συνεχίζεις την συζήτηση μαζί του σαν να είναι κολλητός σου , μέχρι την στιγμή που θα του πεις: "θύμισε μου το όνομά σου;
Χίλιες φορές προτιμότερο να τον αποφύγεις με ένα σύντομο χαιρετισμό ή έστω να τον ρωτήσεις δέκα φορές ποιο είναι το όνομά του την πρώτη φορά που θα γνωρίσεις και να σε περάσει για βλαμμένο παρά να τον συναντήσεις 2 μήνες μετά και να του κάνεις κάτι τέτοιο!
7. Να αναγκάσεις τον κομμωτή να κόψει τα μαλλιά σου με ένα σχέδιο που σκέφτηκες μόνος σου και να είσαι απόλυτα σίγουρος πως ταιριάζει στο πρόσωπο και το στυλ σου.
Αφήστε καλύτερα τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του ,κάτι παραπάνω θα ξέρει και σιγουρευτείτε πως δεν θα υπάρχουν φωτογραφίες που να σας θυμίζουν τέτοιου είδους ατοπήματα στην εμφάνισή σας.
8. Το βράδυ που έγινες τύφλα και έκανες one night stand με τον συνάδελφο που ποτέ δεν θα τον επέλεγες νηφάλια.
Αφού σε χαλάει γιατί το πίνεις; Τι τα ήθελες και τα τέσσερα κοκτέιλ και τα σφηνάκια από πάνω; Τώρα που δεν θα τολμάς ούτε μέχρι την τουαλέτα να πας όλο το 8ωρο για να μην τον συναντήσεις στον διάδρομο και σου κλείσει με νόημα το μάτι είναι πιο καλά;
Άσε που οι επιδόσεις σου στο κρεβάτι μπορεί, σε λίγο να είναι το θέμα συζήτησης σε όλους τους ορόφους της εταιρείας....
9. Η πεποίθηση ότι έχεις τον μεταβολισμό ενός 13χρονου παιδιού και η απόλυτη παραμέληση του σώματός σου.
Εάν το μόνο που θυμάστε είναι το πόση τροφή καταναλώνατε στην εφηβεία σας προσπαθήστε να θυμηθείτε πόσο ωραία είναι η αίσθηση του να χωράς στα ρούχα σου.
Και ναι το σώμα σας όπως λένε και οι διατροφολόγοι είναι ένας ναός φερθείτε του λοιπόν με τον ανάλογο σεβασμό!
10. Ο απόλυτος εθισμός στο σήριαλ που παίζεται στην τηλεόραση για χάρη του οποίου διακόπτεις κάθε κοινωνική επαφή και καταργείς κάθε έξοδο από το σπίτι τις ώρες που το παρακολουθείς (και στις επαναλήψεις)
Στην πραγματική ζωή ξέρετε οι φιλίες και οι ανθρώπινες σχέσεις δεν τερματίζονται απλά έτσι όπως πέφτουν οι τίτλοι τέλους στην τηλεόραση και ο μόνος τρόπος για να θυμάστε πως είστε άνθρωποι είναι να συναναστρέφεστε με πραγματικούς ανθρώπους. Κλείστε λοιπόν την τηλεόραση και βγείτε να συναντηθείτε με τους φίλους , να γνωρίσετε νέους ανθρώπους ,να ζήσετε.
11. Να ανακοινώσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εξαιρετικά ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα.
Η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα που σας αφορούν καλό είναι να τα κρατάτε για τον εαυτό σας , άντε και για τους πολύ κολλητούς σας. Δεν χρειάζεται να τα δημοσιοποιείται και στο αφεντικό σας και μάλιστα με αυτό τον τρόπο της διαδικτυακής προσέγγισης..
12. Να διαβάζεις μόνο τους τίτλους της κλασικής λογοτεχνίας αντί για ολόκληρο το βιβλίο.
Πραγματικά είναι απλά υπόθεση δευτερολέπτων να αντιληφθεί κάποιος που ξέρει ότι παριστάνεται τον κουλτουριάρη κάνοντας την πολύ απλή διαπίστωση πως δεν μπορείτε καν να πείτε σωστά το όνομα των ηρώων του βιβλίου.
13. Να βρίσκεις συνεχώς προφάσεις για να μην περνάς χρόνο με την οικογένειά σου.
Στην πραγματικότητα η οικογένειά σας αποτελείται από cool άτομα ,απλά εσείς δεν μπήκατε ποτέ στον κόπο να τους γνωρίσετε. Δεν θέλει κόπο άλλωστε, μόνο καλή διάθεση και χιούμορ.
14. Να πετάς ρούχα γιατί είσαι σίγουρη πως δεν θα τα ξαναφορέσεις ποτέ.
Big big big mistake! Κάθε πενταετία σχεδόν η βιομηχανία μόδας επαναφέρει σχέδια που πούλησαν τρελά και τα ξανακάνει μόδα. Αν τα είχες θα τα αποκαλούσες vintage ενώ τώρα θα σου κοστίσουν και 200 ευρώ να τα αποκτήσεις ξανά.
15. Το να αποδέχεσαι όρους σε συμβάσεις χωρίς να μπεις στον κόπο να τους διαβάσεις.
Φυσικά είναι πολύ πολύ ενοχλητικό και βαρετό να κάθεσαι και να χάνεις χρόνο διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα στα συμβόλαια. Ξέρεις όμως τι μπορεί να αποδειχτεί ακόμη πιο ενοχλητικό; Οι δικαστικές αγωγές που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις!
16. Να γίνεσαι συνδρομητής σε περιοδικά οικονομικού και επιστημονικού περιεχομένου μόνο και μόνο για να έχεις την ψευδαίσθηση πως κάποια στιγμή θα τα διαβάσεις .
Ναι φυσικά! Και όλο θα μεγαλώνει ο σωρός από αδιάβαστα επιστημονικού περιεχομένου συγγράμματα και όλο θα προτιμάς το περιοδικό με το πρόγραμμα της τηλεόρασης και τα τελευταία gossip της showbiz. Και σίγουρα δεν θα γίνεσαι πιο έξυπνη μόνο συγκεντρώνοντας τα!
17. Να μεθάς τόσο που να είσαι σίγουρος ότι είσαι σούπερ ήρωας και να ξυπνάς με ανεξήγητους μώλωπες.
Το γεγονός ότι οι αναστολές σας έκαναν φτερά δεν ισχύει το ίδιο και για την βαρύτητα. Είναι εκεί και σας περιμένει να γίνεται ρεζίλι. Α! Η σπασμένη οθόνη του κινητού είναι απλώς έξτρα δωράκι λόγω των συνθηκών..
18. Η απόφαση να ξεκινήσεις την σούπερ δραστική δίαιτα που θα σου εξασφαλίσει την απώλεια 20κιλών σε ελάχιστο χρόνο.
Αν για μια εβδομάδα καταφέρεις να τρέφεσαι μόνο με χυμό από λάχανο είναι εγγυημένο πως για όλο τον επόμενο χρόνο θα τρέφεσαι μόνο με junk food. Συγχαρητήρια για την επίτευξη του στόχου σας.
19. Πάλι ερωτεύτηκες και έγραψες τους φίλους σου στα παλιά σου τα παπούτσια.
Ναι ευτυχώς για σένα οι πραγματικοί φίλοι δεν θα σε εγκαταλείψουν γιατί ξέρουν τι παλιοχαρακτήρας είσαι και πόσο πολύ τους αγαπάς επίσης. Αγόρασε τους κανένα δωράκι και ζήτα τους ταπεινά συγνώμη, ίσως και να μην ακούσεις πολλά "καντήλια".
20. Οι απίστευτες ευκαιρίες που ανακαλύπτεις στις on line υπηρεσίες που δίνονται δωρεάν προς δοκιμή και τις αποδέχεσαι ανελλιπώς πιστεύοντας πως θα τους πιάσεις κορόιδο.
Γιατί πολύ απλά όταν ο δωρεάν χρόνος λήγει κανείς δεν σε ενημερώνει και αρχίζεις να χρεώνεσαι κανονικά. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος γιατί είσαι τόσο φτωχός.
21. Το να κάνεις εκείνο το μαγευτικό ταξίδι στο εξωτερικό, που τελικά δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά.
Διότι όπως όλοι γνωρίζουμε το Las Vegas και οι Κάννες είναι προορισμοί για χοντρά πορτοφόλια. Οι υπερχρεωμένες κάρτες όμως είναι προσόν που πολλοί λίγοι μπορούν να το αποπληρώσουν.
22. Έπλυνες τα άσπρα ρούχα μαζί με τα χρωματιστά.
Πάντως αυτή η ροζ σομόν απόχρωση σε εσώρουχα και ρούχα μάλλον δεν θα είναι το πιο δυνατό σημείο της εμφάνισής σου για όσο διαρκεί. Μην το ξεχνάς!
23. Να κλειδωθείς έξω από το σπίτι!
Όχι πραγματικά δεν θέλεις να το ζήσεις ξανά αυτό και ειδικά όταν έχεις πληρώσει κλειδαρά για να σου ανοίξει την πόρτα. Γι" αυτό να τα ψάχνεις πάντα-πάντα-ΠΑΝΤΑ πριν βγεις από το σπίτι.
24. Η απόφαση να συγκατοικήσεις με κάποιον που δεν γνωρίζεις τίποτε για το παρελθόν του και τον χαρακτήρα του.
Είναι οι συνθήκες όπου ο Εξορκιστής μοιάζει σαν ταινία κινουμένων σχεδίων μπροστά σε αυτό που ζείτε καθημερινά. Ο ίδιος ο Εωσφόρος κατέβηκε στη γη και πήρε την μορφή του συγκατοίκου σου. Ελέησον!
25. Και το μεγαλύτερο λάθος που θα κάνεις ποτέ: να θεωρείς τον εαυτό σου ώριμο ενήλικα.
Εκ των υστέρων θα ανακαλύπτεις πάντα ότι είσαι ανώριμος και ελαφρώς ανόητος. Αλλά δεν πειράζει, έτσι έχει περισσότερη πλάκα!

No comments:

Post a Comment