Thursday, October 24, 2013

ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ HIV

HIV: Ανακάλυψη που μπορεί να οδηγήσει στο εμβόλιο
Στο 13ο συνέδριο για τον ιό ΗΙV οι παρουσιάσεις των επιστημόνων και τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, ίσως τελικά φέρνουν μια συνταρακτική ανατροπή για την εφεύρεση του πολυπόθητου εμβολίου.

Εάν το γεγονός της ανατροπής αυτής στα δεδομένα όντως επαληθευθεί, τότε οι επιστήμονες σε συνεργασία με τη φαρμακευτική βιομηχανία θα έχουν τη δυνατότητα να εμπορευματοποιήσουν ένα προσιτό για όλο τον κόσμο εμβόλιο με αποτέλεσμα την αποτελεσματική καταπολέμηση και πρόβλεψη της νόσου.

Οι τέσσερις από τις πέντε καταγεγραμμένες περιπτώσεις επιτυχίας, αποδείχθηκαν μη έγκυρες, ή απλές συμπτώσεις. Ήταν μόνο το τεστ RV144 ή αλλιώς τεστ Τάι, όπως οι επιστήμονες το αποκαλούν που έφερε το φως για την ανακάλυψη του εμβολίου. Το τεστ που αποτελείται από δύο ήδη υπάρχοντα εμβόλια, το ένα πρωτεϊνών και το άλλο DNA έχει θετικές προοπτικές να αποδειχθεί σωτήριο.

Ωστόσο το ζητούμενο που τέθηκε στο συνέδριο ήταν εάν οι κυβερνήσεις θα επενδύσουν στην παραγωγή ενός τέτοιου εμβολίου όπως και σε άλλες μεθόδους πρόληψης, τις οποίες οι επιστήμονες προσχεδιάζουν. «Σίγουρα πρέπει, εάν επιθυμούν η τραγωδία της πανδημίας να βάλει τέλος», απαντά ο Άντονυ Φαούτσι διευθυντής του εθνικού ινστιτούτου αλλεργιών αι νοσημάτων από μολύνσεις.

No comments:

Post a Comment