Tuesday, October 29, 2013

NO WOMAN,NO DRIVE


Θραύση στα social media κάνει μια παρωδία του «No woman, no cry» του Bob Marley, από τον σαουδάραβα κωμικό Χισάμ Φαγκίντ, ο οποίος το έχει παραφράσει σε «No woman, no drive» σατιρίζοντας, την απαγόρευση της οδήγησης από γυναίκες στη χώρα του. Το έχουν δει πάνω από 3 εκ. άνθρωποι στο Youtube.

Σύμφωνα με το BBC είναι αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές βίντεο στο Youtube στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες αραβικές χώρας, ενώ έχει γίνει επιτυχία ως τη Δανία και τον Καναδά. 

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ο δημιουργός αναφέρει πως η ιδέα του ήρθε «στο μπάνιο», όπως όλες οι καλές ιδέες. Στην ερώτηση αν είναι υπέρ ή κατά της γυναικείας οδήγησης, πράγμα που δεν γίνεται απολύτως σαφές στο βίντεο, ο Φαγκίντ λέει ότι δεν θέλει να πάρει θέση, καθώς είναι «κωμικός και όχι πολιτικός».

Σημειώνεται ότι αυτό το Σαββατοκύριακο υπήρξε κάλεσμα για νέο γύρο πολιτικής ανυπακοής από γυναίκες που πήραν το τιμόνι, κινδυνεύοντας να συλληφθούν. Στη συνέχεια ανέβασαν στα social media τα σχετικά βίντεο, προκειμένου να παρακινήσουν και άλλες να αψηφήσουν τις αρχές.

No comments:

Post a Comment