Saturday, October 26, 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΜΑΝΟΛΟ ΕΣΚΟΜΠΑΡ


Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 82 ετών, άφησε ο θρύλος του ισπανικού πενταγράμμου Μανόλο Εσκομπάρ. Ο διάσημος ερμηνευτής έχασε οριστικά τη μάχη την επάρατη νόσο, που τον ταλαιπωρούσε χρόνια, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Ο Εσκομπάρ υπήρξε ερμηνευτής των περίφημων επιτυχιών «El porompompero» και «Y Viva Espana», που επενδύουν μουσικά ακόμα και σήμερα τους μεγάλους αθλητικούς θριάμβους της Ισπανίας. Η τελευταία του εμφάνιση μπροστά στο κοινό ήταν το Ιούλιο του 2010 στη Μαδρίτη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους «φούριας ρόχας». Εκτός από την μουσική του, ο Μανόλο Εσκομπάρ έγινε γνωστός, μεταξύ άλλων, και για την αγάπη του για την Μπαρτσελόνα, η οποία του είχε απονείμει το έμβλημα του συλλόγου με χρυσό και διαμάντια, ως αναγνώριση για την σπουδαία καλλιτεχνική του πορεία και την αγάπη του για την ομάδα, την οποία είχε ακολουθήσει σε πολλά από τα μεγάλα ραντεβού της ιστορίας της.

Ο Εσκομπάρ γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1931 στην μικρή πόλη της Ανδαλουσίας, Λας Νόριας ντε Ντάθα. Από μικρός ξεκίνησε να τραγουδάει σε λαϊκά πανηγύρια. Κατά τη διάρκεια της πενηντάχρονης καριέρας του εξελίχθηκε στο διασημότερο πρεσβευτή της λαϊκής ισπανικής μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο και είχε νοσηλευτεί πολλές φορές. . Πρόσφατα σχεδίαζε να επιστρέψει στη σκηνή αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες παραστάσεις, λόγω της υποτροπής της ασθένειάς του.

Η είδηση του θανάτου του Μανόλο Εσκομπάρ έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ισπανία.

No comments:

Post a Comment