Friday, October 25, 2013

ΜΙΚΡΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΕΚΛΑΙΓΕ 5 ΩΡΕΣ

Επί πέντε ολόκληρες ώρες έκλαιγε ένα μωρό-ελεφαντάκι μετά από την απολύτως περίεργη συμπεριφορά της μητέρας του που όχι μόνο δεν θέλησε να το φροντίσει αλλά αντιθέτως, κινήθηκε και δυο φορές εναντίον του. 

Ο Zhuang Zhuang όπως τον ονόμασαν, γεννήθηκε πριν ένα περίπου μήνα στο πάρκο αγρίων ζώων Shendiaoshan στην πόλη Rongcheng της Κίνας, από μια μητέρα η οποία για τους δικούς της λόγους το απέρριψε και μάλιστα με τον πλέον βίαιο τρόπο, επιχειρώντας να το σκοτώσει.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, δεδομένου ότι οι ελεφαντίνες ως μητέρες είναι εξαιρετικά τρυφερές αλλά και υπερπροστατευτικές με τα μωρά τους, η συμπεριφορά της συγκεκριμένης αποδίδεται στη γνωστή επιλόχεια κατάθλιψη η οποία εμφανίζεται και στους ελέφαντες ως ανώτατης ευφυίας ζώα.

Η συγκεκριμένη ωστόσο επιτέθηκε στο μωρό της και η δεύτερη προσπάθεια που έκαναν οι υπεύθυνοι να το ξαναφέρουν κοντά της, δεν απέδωσε καθώς η ελεφαντίνα επιτέθηκε εναντίον του και πάλι με σαφή πρόθεση να το σκοτώσει.

Μετά από αυτή την συμπεριφορά το μικρό ελεφαντάκι έκλαιγε γοερά επί πέντε ώρες ενώ οι υπάλληλοι του πάρκου προσπαθούσαν με χάδια και παιχνίδια να το παρηγορήσουν, ωστόσο όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, τα μάτια του Zhuang Zhuang, είναι ήδη κόκκινα από το κλάμα.

Είναι πραγματικά αξιοθαύματο το ότι οι ελέφαντες είναι ίσως από τα ελάχιστα όντα του πλανήτη εκτός από τον άνθρωπο και τα ανώτερα ανθρωποειδή που, όχι μόνο βιώνουν συναισθήματα, (θλίψη, χαρά...) αλλά και έχουν πλήρη τη συναίσθηση της έννοιας του θανάτου καθώς, είναι τα μοναδικά μαζί με τον άνθρωπο που πενθούν.

Το κλάμα των ελεφάντων δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από εκείνο των ανθρώπων, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή έκκριση των δακρυικών αδένων αλλά για μια πλήρη έκφραση συναισθημάτων και συγκεκριμένης ψυχικής κατάστασης. 

No comments:

Post a Comment