Sunday, October 27, 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

@Υπεροχη λιακαδα αυτες τις μερες,σα να ηταν αρχη καλοκαιριου.
@Στην μονοκατοικια με τον καταπρασινο κηπο της οικογενειας Κασαπογλου,διπλα στην WATERLAND,,λογω της εορτης της οικοδεσποινας,εστησαν κατω απο τον καταγαλανο ουρανο τραπεζια και απο νωρις οι συγγενεις και φιλοι εψηναν τα κρεατικα στα καρβουνα που μαζι με τα μαρουλια και τις ντοματες απο τον ιδιο κηπο ,τυρια,κρασι και ρακι εκαναν ενα τσιμπουσι που θυμιζε Κυριακη του Πασχα.
@To Cuando calienta el sol,που τραγουδηθηκε πολυ το 1961,κυριως χαρη στην εκτελεση του κουβανεζικου συγκροτηματος Rigual Brothers,συνεθεσε στα τελη της δεκαετιας του 50 ο τρομπονιστας Gaston Perez απο τη Νικαραγουα.
@Συνθεση του 1971 ειναι το Y viva Espana,που εκανε πακοσμια επιτυχια το 1973 ο Ισπανος τραγουδιστης Manolo Escobar.Στον ιδιο χρεωνεται και η επιτυχια του El poropompero.
@Ειναι πολλοι,ακομα, που αναζητουν την εξοχη διασκευη του  "Αλιεις μαργαριταριων" που κυκλοφορησε το 1964 απο την ορχηστρα Ricardo Santos.H μελωδια βασιζεται σε θεμα απο την οπερα του Μπιζε Les pecheurs de perles(1863).
@Οι Επικουροι ηταν ενα φωνητικο ντουετο απο την Θεσσαλονικη που το 1980 τραγουδησαν με την Αννα Βισση το "Ωτοστοπ" στον διαγωνισμο της Γιουροβιζιον.Τα δυο αδερφια,ο Ζαχαριας και ο Αχιλλεας,ζουν σημερα ο ενας στην Θεσσαλονικη και ο αλλος στην Γερμανια.
@Την περασμενη εβδομαδα ο Βασιλης Παπακωνσταντινου τραγουδησε στο Queen College της Νεας Υορκης.
@Για οσους την θυμουνται η Σαλονικια Βιλμα Λαδοπουλου,που καποτε ηταν η μουσα του Βαγγελη Παπαθανασιου,ζει στο Παρισι.
@Ενθουσιασμενοι οσοι ειδαν την τριωρη παρασταση "Θα σε παρω να φυγουμε"στο Μεγαρο Μουσικης.Μονο ο Γιωργος Κατσαρος θα μπορουσε να ειναι ο μαεστρος του εργου,αφου ειναι ο μονος πια εν ζωη μουσικος,που εζησε τα καλυτερα χρονια της επιθεωρησης.
@Εξαιρετικη απηχηση ειχαν τα αφιερωματα στον Μαριο Λαντζα(Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης} και στην Εσθερ Γουηλλιαμς(Βαφοπουλειο).
@Μεταφερθηκαν τα γραφεια του συλλογου αποφοιτων του Ανατολια στο Morley House,εκει οπου ειναι και το εντευκτηριο των αποφοιτων,διπλα στα γηπεδα τενις του κολλεγιου.
@Προ-χριστουγεννιατικο παρτυ ετοιμαζει η ταξη του 62 του Ανατολια στο ξενοδοχειο Ανατολια.Την Παρασκευη 29 Νοεμβριου.
@Προσφατα ανακαλυψαμε οτι ο παλιος μας φιλος Γιαννης Κεσισογλου,Σαλονικιος που εζησε τα περισσοτερα χρονια της ζωης του στις ΗΠΑ πεθανε σε ηλικια 79 ετωνστις 24 Αυγουστου 2011.Ηταν καθηγητης στο πανεπιστημιο της Ithaca της Νεας Υορκης,οπου δημιουργησε την Σχολη Επικοινωνιας.Το 1960 συνεργαστηκε στην Θεσσαλονικη στον πρωτο πειραματικο σταθμο τηλεορασης της ΔΕΗ.

No comments:

Post a Comment