Friday, October 25, 2013

10 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δέκα Κυριακές το χρόνο θα μένουν τελικά ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, όπως προβλέπει σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς.

Συγκεκριμένα, πέρα από τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2014, ωστόσο κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και την τελευταία Κυριακή του 2013.

"Η σχετική απόφαση είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης", επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Παπάς, ενώ για τις αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί από την πλευρά των εμποροϋπαλλήλων απαντά: "υπήρξαν πράγματι αυτές οι αντιδράσεις, ωστόσο υπήρξε και η άποψη υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. 

Η λύση που δόθηκε έχει μια λογική με την οποία συμφωνούν οι περισσότεροι φορείς, σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησής της ετησίως με απόφαση που εκδίδεται κατά τον μήνα Ιανουάριο".

No comments:

Post a Comment