Tuesday, October 1, 2013

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ SPRIDER STORES



Το κλείσιμο των καταστημάτων της, ύστερα από 30 χρόνια λειτουργίας, αποφάσισε η Sprider Stores. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση.
Την κατάσταση, πρόσθεσε, επιδείνωσαν η παρατεταμένη ύφεση που έπληξε τον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να την αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της.
Η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ακόμη ότι προσπάθησε να αποτρέψει το «λουκέτο» χτυπώντας την πόρτα υποψήφιων επενδυτών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ωστόσο, το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας, αλλά και η άρνηση στήριξης από την πλευρά των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες. Τονίζει τέλος ότι θα εστιάσει όλες της τις προσπάθειες για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό.
Να σημειωθεί ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της εισηγμένης στις 30/06/2013 ανήλθαν σε 96,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 60 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, ενώ οι καθαρές της ζημίες ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία στο α' εξαμήνου απασχολούσε 887 υπαλλήλους σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρούσε 61 σημεία πώλησης, εκ των οποίων 54 καταστήματα βρίσκονταν στην Ελλάδα, τρία στη Ρουμανία και τέσσερα στη Βουλγαρία.

No comments:

Post a Comment