Thursday, October 24, 2013

ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΤΖΩΡΤΖ



Η τελετή βάπτισης του πρίγκιπα Τζορτζ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι στο βασιλικό παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο.

Η τελετή ήταν ιδιωτική, με ελάχιστους καλεσμένους.

Στην βάπτιση του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ, τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου παρέστησαν: Η 87χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, 92 ετών,  προπαππούδες του Τζορτζ,  ο παππούς του, πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, και ο θείος του Τζορτζ, ο πρίγκιπας Χάρι.

Επίσης: Οι παππούδες από την πλευρά της μητέρας του μικρού, η Κάρολ και ο Μάικλ Μίντλετον όπως και ο αδελφός και η αδελφή της Κέιτ, ο Τζέιμς και η Πίπα.

Οι γονείς του Τζορτζ διάλεξαν επτά νονούς και νονές για τον γιο τους, κυρίως φίλους από παλιά, οι οποίοι προσκλήθηκαν μαζί με τους συζύγους τους.

Οι φίλοι αυτοί είναι ο Όλιβερ Μπέικερ που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους μαζί με το ζευγάρι, η Εμίλια Τζάρντιν-Πάτερσον, συμμαθήτρια από το σχολείο της Κέιτ, ο Ουίλιαμ βαν Κάτσεμπου είναι παιδικός φίλος του Ουίλιαμ, ο Χιού Γκρόβενορ, γιος του δούκα του Ουεστμίνστερ, η Τζούλια Σάμιουελ, φίλη της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας, ο Τζέιμι Λόουδερ-Πίνκερτον, πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του ζεύγους και η ολυμπιονίκης της ιππασίας Ζάρα Φίλιπς-Τίνταλ, εξαδέλφη του Ουίλιαμ.

Για την απαθανάτιση της βάπτισης, καλεσμένος ήταν ο Βρετανός φωτογράφος Τζέισον Μπελ, γνωστός για τα πορτρέτα του των διασημοτήτων. 

No comments:

Post a Comment