Sunday, October 27, 2013

ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Τους πρώτους ταξιδιώτες υποδέχτηκε σήμερα το αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ στο Ντουμπάι, το οποίο εφόσον ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.
Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε σε αυτό ήταν της εταιρείας «Wizz Air» και είχε απογειωθεί από τη Βουδαπέστη.
Αναμένεται να ακολουθήσει την Πέμπτη αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους «Jazeera Airways» η οποία θα πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις από και προς το Κουβέιτ.
Όσο για τον εθνικό αερομεταφορέα του Μπαχρέιν «Gulf Air», αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις του με προορισμό το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στις 8 Δεκεμβρίου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στο πρόγραμμα κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία που θα κάνει χρήση του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.
Ωστόσο, όταν το αεροδρόμιο τεθεί εν πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι σε θέση να εξυπηρετεί ετησίως περισσότερους από 160 εκατομμύρια επιβάτες ενώ μέσω αυτού θα μεταφέρονται 12 εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων.
Πρόκειται για έναν αριθμό επιβατών τριπλάσιο από αυτόν που πέρασαν το 2012 από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, καθώς αυτοί έφτασαν τα 57 εκατομμύρια.
Το αεροδρόμιο Αλ Μακτούμ πρωτολειτούργησε μόνο για εμπορικές πτήσεις τον Ιούνιο του 2010 ενώ η ολοκλήρωση της κατασκευής του καθυστέρησε σημαντικά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληξε το Ντουμπάι το 2009.

No comments:

Post a Comment