Wednesday, April 11, 2018



Κορυφαία στιγμή του 2018 για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις η 83η ΔΕΘ

Ως την πιο σημαντική στιγμή του 2018 για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, χαρακτήρισε την συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ ως Τιμώμενης Χώρας, ο Deputy Assistant Secretary για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά Θέματα του State Department, κ. Jonathan Cohen.
Ο κ. Cohen επισκέφτηκε σήμερα το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκε στο περίπτερο 13, το οποίο θα στεγάσει την Αμερικανική εκθεσιακή συμμετοχή και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσο Τζήκα.
Ο κ. Cohen, που συνοδευόταν από την Αμερικανίδα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κα. Rebecca Fong, σημείωσε ότι στην 83η ΔΕΘ θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες Αμερικανικές επιχειρήσεις.
Μάλιστα, είπε ότι το ενδιαφέρον Αμερικανικών εταιρειών για συμμετοχή στην ΔΕΘ είναι μεγάλο, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι φέτος Τιμώμενη Χώρα αποτελεί επιτυχία.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε τις προοπτικές συνεργασιών μεταξύ Αμερικανικών και Ελληνικών επιχειρήσεων με έμφαση στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Παράλληλα, επισήμανε πως η έλευση στην ΔΕΘ μεγάλων Αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες είναι πρωτοπόρες διεθνώς, δίνει την δυνατότητα στην Θεσσαλονίκη να προβάλλει την εικόνα της στην ευρύτερη περιοχή ως ενός hub υψηλής τεχνολογίας.

Η Γενική Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, κα. Rebecca Fong στάθηκε ιδιαίτερα στο υψηλό επίπεδο της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί με την ΔΕΘ-Helexpo, προκειμένου να είναι άρτια η Αμερικανική συμμετοχή.

No comments:

Post a Comment