Thursday, April 26, 2018

THE COMIC CON 4
Το κορυφαίο comic convention στην Ελλάδα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, από τις 4 έως τις 6 Μαΐου 2018
Ο Λούκυ Λουκ, δια χειρός Thierry Capezzone, μπροστά από το νέο μας σπίτι.
 
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το φετινό Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con», το απόλυτο φεστιβάλ στην Ελλάδα για τους εντός και εκτός των συνόρων φίλους των κόμικς, του animation και όλων όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης.
Το «The Comic Con 4» επιστρέφει φέτος με ακόμη πιο διάσημους δημιουργούς, με ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες, με ακόμη πιο πλούσιο πρόγραμμα και με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, στο καινούργιο, μεγαλύτερο «σπίτι» του: το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ-Helexpo.

Στο τριήμερο της λειτουργίας του (4-6 Μαΐου 2018), το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» θα φιλοξενήσει τον Frank Miller, τον κορυφαίο εν ενεργεία σχεδιαστή στον πλανήτη, και ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της 9ης Τέχνης. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανεπανάληπτη συναυλία αφιερωμένη στο «Star Wars» υπό τους ήχους τής MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και να συμμετάσχουν σε απολαυστικά παιχνίδια γνώσεων με παρουσιαστές τον Γιάννη Σερβετά και τον Δημήτρη Μεντζέλο. Ασφαλώς, όπως κάθε χρόνο, στο τριήμερο της λειτουργίας του το «The Comic Con» έχει προγραμματίσει σειρά workshops και masterclasses, cosplayer events, μοναδικά χάπενινγκ και διαγωνισμούς με απίστευτα δώρα.
Οι φετινοί συμμετέχοντες


Το "300" θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο έργο του Frank Miller.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια, το «The Comic Con» έφερε στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στον πλανήτη σήμερα, όπως ο Dave McKean, ο Giorgio Cavazzano, ο Achdé, ο Mike Collins και πολλοί άλλοι. Φέτος φέρνει τον Frank Miller, τον κορυφαίο εν ενεργεία δημιουργό, τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στο κόμικ και στον κινηματογράφο, αλλά και περισσότερους από 130 έλληνες δημιουργούς.

Frank Miller

Για τους περισσότερους, αποτελεί τον σημαντικότερο εν ενεργεία δημιουργό κόμικ στον πλανήτη. Κορυφαίο έργο του θεωρείται το «300», που εξιστορεί την ανεπανάληπτη θυσία των Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες. Για τη συγκεκριμένη δουλειά του ο Miller τιμήθηκε με τρία Eisner Awards, ενώ η ομώνυμη ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Στα σημαντικότερα έργα του συγκαταλέγονται τα «The Dark Knight Returns»«Sin City»«Wolverine» και «Ronin».
Χαρακτηριστική τής αγάπης του για την Ελλάδα είναι η δημιουργία τού χαρακτήρα τής Elektra: η ηρωίδα του είναι ελληνικής καταγωγής και φέρει το όνομα «Ηλέκτρα Νάτσιος».
Η νέα δουλειά τού Miller, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από το «The Comic Con», ονομάζεται «Ξέρξης: η πτώση τού οίκου τού Δαρείου και η άνοδος του Αλεξάνδρου».

Colin Cantwell
Ορισμένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα διαστημόπλοια της μεγάλης οθόνης αποτελούν δημιουργήματα του αμερικανού καλλιτέχνη (και επιστήμονα): Death Star, X-Wing, TIE Fighter, αλλά και το πρώτο Millenium Falcon τού Star Wars χρωστούν την ύπαρξή τους στο μυαλό και στο πενάκι τού αγαπημένου δημιουργού.
Ο Cantwell συνεργάστηκε στενά με τον George Lucas και τον Stanley Kubrick. Παράλληλα, ήταν μέλος τής επίγειας ομάδας τής NASA στην αποστολή «Apollo 11», στο πλαίσιο της οποίας ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη. Ο ρόλος τού Cantwell; Εξηγούσε σε ζωντανή μετάδοση από το στούντιο του CBS όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της προσελήνωσης.

Brian Azzarello

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αμερικανούς συγγραφείς ιστοριών κόμικ. Μεταξύ (πολλών) άλλων, έχει γράψει το σενάριο για αρκετές από τις περιπέτειες του Batman, του Superman και της Wonder Woman. Ευρύτερα γνωστός έγινε για τη δουλειά του στο «100 Bullets» και στο “Dark Knight III - The master race» (του Frank Miller).

James Tynion IV
Ανάμεσα στις δουλειές τού καταξιωμένου αμερικανού σεναριογράφου περιλαμβάνονται οι τίτλοι «Batman» και «Detective Comics». Μαζί με τον «δικό μας» Μιχάλη Διαλυνά έχουν δημιουργήσει το κόμικ «The Woods», που σύντομα θα γίνει και τηλεοπτική σειρά στις ΗΠΑ.

Tanino Liberatore

Ο 65χρονος ιταλός σχεδιαστής συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ευρωπαίους δημιουργούς. Ο RanZerox, ο cyborg-punk χαρακτήρας που δημιούργησε ο Liberatore, σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία τού 1980. Ο αγαπημένος σχεδιαστής εργάστηκε, μεταξύ άλλων, για το αμερικανικό περιοδικό επιστημονικής φαντασίας «Heavy Metal».

Yildiray Cinar
Ο τούρκος σχεδιαστής έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες κόμικ. Αυτό το διάστημα σχεδιάζει για τη Marvel τον τίτλο «Cable», ο οποίος πολύ σύντομα θα γίνει και ταινία.

Esad Ribic

Από το Ζάγκρεμπ στην κορυφή τού σύμπαντος, ο κροάτης σχεδιαστής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των κόμικς. Δεν είναι τυχαίο ότι η Marvel τον εμπιστεύεται για όλα τα mega events της, όπως το «Secret Wars».

Dan Verlinden
Ένας από τους πλέον αγαπημένους σχεδιαστές των παιδιών. Ο βέλγος κομίστας έχει σχεδιάσει ιστορίες για τον «Μικρό Σπιρού», ενώ βοήθησε και τον Morris σε ορισμένες ιστορίες τού Λούκυ Λουκ.

Thierry Capezzone
Ο «σόουμαν» της διοργάνωσης -τον αναγνωρίζεις από το ημίψηλο καπέλο που φορά- θα ενθουσιάσει για ακόμη μία φορά τα παιδιά που θα τον παρακολουθήσουν. Σημειωτέον ότι ο γάλλος καλλιτέχνης σχεδίαζε επί πολλά χρόνια τις περιπέτειες των Στρουμφ και του Petzi.

William Simpson

Μετά και τη φετινή, 4η συνεχόμενη παρουσία του στο «The Comic Con», ο βορειοϊρλανδός σχεδιαστής θα μπορούσε πλέον να χαρακτηριστεί «Θεσσαλονικιός». Πρόκειται για τον storyboard artist τής τηλεοπτικής σειράς-θρύλου «Game of Thrones» - και είναι ένας από τους ελάχιστους που γνωρίζει πώς τελειώνει η σειρά... Σας μπαίνουν ιδέες;

Mowky Cosplay
Από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει μια διεθνούς φήμης cosplayer: η γερμανίδα Mowky θα ενθουσιάσει τους λάτρεις τού είδους Έλληνες – καλλιτέχνες και μη.
H... MOYSA του Star Wars

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικκής Θεσσαλονίκης

Μια συναυλία που θα μεταφέρει νοητά το κοινό «in a universe far, far away...» θα δώσει στις 4 Μαΐου 2018 η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η συναυλία (που θα φιλοξενηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 21.00) περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα Star Wars «May the fourth», οι οποίες εντάσσονται στο φετινό «The Comic Con». Μεταξύ άλλων, οι φίλοι τού Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σουίτα που περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια τού John Williams, όπως τα «The Imperial March (Darth Vader's Theme)» και «Princess Leia's Theme», αλλά και -φυσικά- την εμβληματική μουσική των τίτλων τής σειράς ταινιών. Η ημέρα των εγκαινίων τής διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί με ένα ορχηστρικό μίνι πάρτι με αγαπημένα κομμάτια, παιγμένα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου.
Παίξε και κέρδισε
 

Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος οι επισκέπτες τού «The Comic Con» θα κληθούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους στα κόμικ, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα video games. Μόνο που φέτος θα το κάνουν... επί τρία! Συγκεκριμένα, οι παίκτες θα κληθούν να αποδείξουν στον Γιάννη Σερβετά και στον Δημήτρη Μεντζέλο, σε τρία διαφορετικά sessions, ότι δικαίως κατέχουν «διδακτορικό» στα κόμικ, αφού γνωρίζουν μέχρι και το νούμερο παντελονιού που φορά ο Κλαρκ Κεντ. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι νικητές θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα...
Party time!



Τo Thessaloniki Comic Convention δεν θα μπορούσε να αποχαιρετίσει απλώς το κοινό του: θα το κάνει με ένα σούπερ κόμικ πάρτι! Ο Δημήτρης Μεντζέλος θα σταθεί στα decks και θα συνεπάρει με τους ήχους του το κοινό σε ένα πρόγραμμα που θα αφήσει εποχή.
Τουλάχιστον μέχρι το «The Comic Con 5»...
Το «The Comic Con 4» θα πραγματοποιηθεί από τις 4 ώς τις 6 Μαΐου 2018, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ-Helexpo.
Ώρες λειτουργίας: 10.00-21.00.


Εισιτήρια:
€7 (εισιτήριο ημέρας).
€12 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου – προπώληση).
€14 (εισιτήριο τριημέρου - ταμείο).
Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (ένα παιδί ανά ενήλικα). Εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί ηλικίας έως 12 ετών: €3.

Δείτε το event στο Facebook και εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας.
Stay tuned στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.thecomiccon.gr) και   στο Facebook (www.facebook.com/thecomiccon).

No comments:

Post a Comment