Tuesday, April 24, 2018

Παραχώρηση απαλλοτριωμένης έκτασης στο Δήμο Αγ. Ευστρατίου στο πλαίσιο αναβίωσης του παλαιού οικισμού 
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, συναντήθηκε με τη δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή και συνεργάτες του δήμου προκειμένου να συζητηθεί η παραχώρηση απαλλοτριωμένης από το Yπουργείο έκτασης προς το Δήμο Αγ. Ευστρατίου.
Πρόκειται για έκταση 4 στρεμμάτων που παραχωρείται κατά χρήση στο Δήμο προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την αναβίωση του παλαιού οικισμού. Το έργο θα υλοποιηθεί με τη συνέργεια τριών φορέων, δηλαδή του Yπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Αγ. Ευστρατίου και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ.
«Αφορά σε μια πρωτότυπη πρωτοβουλία με στόχο την αποκάλυψη του παλαιού οικισμού, των θεμελίων των σπιτιών, των κοινόχρηστων χώρων και των υποδομών της εποχής ώστε να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Είναι μια σημαντική ενέργεια  ανάδειξης της λαϊκής αρχιτεκτονικής που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες της επιστημοσύνης ώστε να γνωρίσουν επιτέλους οι νεότερες γενιές κατοίκων και οι επισκέπτες αυτό τον οικισμό που είχαν γνωρίσει μόνο από φωτογραφίες εποχής», δήλωσε η κ. Θ. Φωτίου μετά το τέλος της συνάντησης.   

No comments:

Post a Comment