Wednesday, April 25, 2018

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα η Ανθοκομική έκθεση Καλαμαριάς 

Την έκθεση που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα παρουσίασης ανθοκομικών προϊόντων διοργανώνει η Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ. Εκατοντάδες είδη λουλουδιών και φυτών θα είναι και πάλι οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης και οι επισκέπτες από την πλευρά τους θα έχουν τη δυνατότητα μέχρι και την Τετάρτη 9 Μαΐου να θαυμάσουν τη μεγάλη ποικιλία που αναδύουν το άρωμα της Άνοιξης και να διαλέξουν ό,τι επιθυμούν για τους ανθόκηπους και τις γλάστρες τους. Ταυτόχρονα πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ με την συμμετοχή Συλλόγων της περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης θα διασκεδάζουν τους επισκέπτες.
Σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης της φύσης, 50 περίπου εκθέτες συμμετέχουν, παραγωγοί φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου –εποχιακού και εκθέτες με παρεμφερή προϊόντα από την κεντρική Μακεδονία, επιχειρήσεις με είδη κεραμικής – λαϊκής τέχνης, διακόσμησης, χειροτεχνίας αλλά και επιχειρήσεις με είδη εξοχής, κήπου και καλοκαιρινού ενδιαφέροντος, εκθέτοντας τα προϊόντα τους. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει για δεύτερη χρονιά και ο παραγωγός και συλλέκτης Μιχάλης Τσομπανίδης με τη σπάνια συλλογή τροπικών ψαριών, δενδρυλλίων μπονσάϊ αλλά και ξυλόγλυπτες κατασκευές.
Η Ανθοκομική, σημαντικό βήμα παρουσίασης ανθοκομικών προϊόντων, είναι ένας θεσμός που καταξιώθηκε, αγαπήθηκε και λειτουργεί εδώ και τριάντα – ένα χρόνια από τη Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς και σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου όλης της πλαζ Αρετσούς.
Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση συμβάλουν και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς, το Κέντρο Ειδικής Αγωγής με το τμήμα Γεωπονίας, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, η Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς, η Διεθνής Επιτροπή ΄Υφεσης και Ειρήνης—Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς και το Ζωοφιλικό Οικολογικό Σωματείο «Μαζί Μπορούμε».
Το ωράριο της έκθεσης είναι:
– Τετάρτη 25 Απριλίου: 19:00 μ.μ. Εγκαίνια
– Καθημερινές: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:30
– Σαββατοκύριακα και Πρωτομαγιά: 10:00 – 22:00

No comments:

Post a Comment