Το τοστ είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές σνακ σε όλο τον κόσμο. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε πώς τρώνε το τοστ σε διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Ελλάδα
 Στην Ελλάδα η κλασική συνταγή για τοστ αποτελείται από ψωμί, γαλοπούλα και τυρί. Πολλές φορές προσθέτουμε ντομάτα και λίγη μαγιονέζα και ψήνουμε το τοστ μας στις ειδικές τοστιέρες αποφεύγοντας το τηγάνι (κάτι που δεν γίνεται σε πολλές άλλες χώρες).
Το πιο συνηθισμένο τοστ στην Ελλάδα φτιάχνεται με γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα.
Αγγλία 
Στην Αγγλία το τοστ τρώγεται με φασόλια. Τα συγκεκριμένα φασόλια υπάρχουν έτοιμα μαγειρεμένα μέσα σε κονσέρβες και σερβίρονται πάνω από ψημένο ψωμί του τοστ. Για να ακολουθήσετε πιστά αυτή τη συνταγή, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε ζεστάνει τα φασόλια σας και να τα ρίξετε πάνω σε ψημένο και βουτυρωμένο ψωμί του τοστ. Από πάνω μπορείτε να ρίξετε έξτρα μουστάρδα ή τριμμένο τυρί. Αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε το 1927 και εξακολουθεί να τρώγεται πολύ μέχρι και σήμερα.
Στην Αγγλία συνηθίζεται πολύ το τοστ με φασόλια.
Γαλλία 
Στη Γαλλία προτιμάνε το τοστ τους πιο γλυκό. Για να φτιάξετε γαλλικό τοστ θα πρέπει αρχικά να ανακατέψετε τα εξής υλικά: 1-2 αβγά, βανίλια, κανέλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο, γάλα. Βουτήξτε τις φέτες του ψωμιού του τοστ μέσα στο μείγμα και τηγανίστε. Μόλις ροδοκοκκινίσουν βγάλτε τις και σερβίρετέ τις με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
Οι Γάλλοι προτιμάνε το τοστ τους αλμυρό και γλυκό ταυτόχρονα.
Ινδία
 Στην Ινδία το τοστ δεν είναι απλή υπόθεση. Η συνταγή είναι λίγο πιο περίπλοκη αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε γιατί το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Τηγανίστε τις φέτες του τοστ αφού πρώτα τις αλλείψετε με λίγο βούτυρο. Στη συνέχεια βάλτε τις πάνω σε ένα ταψάκι, απλώστε από πάνω φέτες βραστού αβγού και από πάνω το μείγμα που φτιάξατε προηγουμένως. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει το τοστ σας.
Το τοστ της Ινδίας φαίνεται πεντανόστιμο αλλά είναι αρκετά μπελαλίδικο στην προετοιμασία του.
Αμερική 
Μια από τις πιο κλασικές συνταγές τοστ στην Αμερική περιλαμβάνει τυρί και βούτυρο. Απλώστε βούτυρο στο ψωμί, τοποθετήστε ανάμεσα στις δύο φέτες 2 φέτες τυρί και αλλείψτε το εξωτερικό του ψωμιού με μπόλικο βούτυρο. Τηγανίστε και απολαύστε. Δεν είναι και πολύ υγιεινή η συνταγή αλλά στην Αμερική την προτιμούν έτσι.
Πολύ τυρί και πολύ βούτυρο συναντάμε στο αμερικάνικο τοστ.
Aυστραλία 
Στην Αυστραλία τους αρέσει να βάζουν στο τοστ τους αβοκάντο. Για να φτιάξετε κλασικό αυστραλιανό τοστ θα πρέπει να αλύψετε το ψωμί με βούτυρο και στη συνέχεια να αλλείψετε με vegemite. Το vegemite είναι μια πάστα που μπορείτε να βρείτε μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα με τρόφιμα από διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι σαν ένα πικάντικο σκουρόχρωμο βούτυρο που φτιάχνεται από εκχύλισμα μαγιάς. Τοποθετήστε το πάνω από το βούτυρο και στη συνέχεια λιώστε από πάνω του αβοκάντο. Στην Αυστραλία αυτά τα τοστ σερβίρονται με καφέ.

Οι Αυστραλιανοί αγαπάνε πολύ το αβοκάντο στο τοστ τους. Είναι άλλωστε πολύ υγιεινό.
Κίνα
Σε μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε μαζί γαρίδες, κομματάκια χοιρινού κρέατος, σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αυγό. Στη συνέχεια ανακατέψτε σε σάλτσα σόγιας, άσπρο πιπέρι και σησαμέλαιο. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα μαζί. Βάλτε σε ένα τηγάνι λάδι και τοποθετήστε σε κάθε τριγωνάκι ψωμιού του τοστ 2 κ.σ. από το μείγμα σας. Πασπαλίστε με σουσάμι και τηγανίστε και από τις 2 μεριές (βάζοντας αρχικά στο τηγάνι το ψωμί με τις γαρίδες προς τα κάτω).
Το κινέζικο τοστ περιέχει μεταξύ άλλων χοιρινό, γαρίδες και μπόλικο σουσάμι.