Wednesday, April 25, 2018




Παρουσίαση της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης στο Βελιγράδι



Στο Βελιγράδι ταξίδεψε τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 το Thessaloniki Food Festival μετά από πρόσκληση της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι για να συμμετάσχει στο ελληνικό δεκαήμερο “Greek days in Belgrade” που διοργανώνεται κάθε Απρίλιο από την Πρεσβεία με σειρά πολιτιστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων.
Το 8° Thessaloniki Food Festival, εξυπηρετώντας τον κύριο στόχο του που είναι η προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, εντός και εκτός Ελλάδας, οργάνωσε για ένα ειδικό κοινό chef επιλεγμένων εστιατορίων του Βελιγραδίου ένα Masterclass υψηλών προδιαγραφών που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι τρείς Chef Ambassadors της Θεσσαλονίκης για το 2018.
Ο Αντώνηs Μουστάκηs του εστιατορίου Extravaganza, ο Λάμπρος Ρώσσιος του εστιατορίου Μαιτρ και Μαργαρίτα και ο Δημήτρης Τασιούλας του εστιατορίου Thria
παρουσίασαν στο κοινό τρείς συνταγές που αντιπροσωπεύουν τη νέα γαστρονομική τάση που χαρακτηρίζει σήμερα την εστιατορική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Η πίτα με τη φέτα και τον καβουρμά, το μυδοπίλαφο με τη σαρδέλα και το επιδόρπιο, τσουρέκι με γλυκό τριαντάφυλλο, εξέπληξαν ευχάριστα τους chef που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να εντάξουν τα πιάτα αυτά στο μενού των εστιατορίων τους. Απολαμβάνοντας τις γεύσεις με τη συνοδεία κρασιών από τον Βορειοελλαδικό αμπελώνα οι παρευρισκόμενοι chef και δημοσιογράφοι, ταξίδεψαν για λίγο νοερά στη Θεσσαλονίκη.
Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων της Σερβίας Konstantin Katafaj δήλωσε ότι «με ιδιαίτερη χαρά παρακολούθησα τη σημερινή εκδήλωση διότι έμαθα καινούργια πράγματα για μαγειρικές τεχνικές και δυνατότητες εξαιρετικών υλικών. ΟΙ γεύσεις και η κουζίνα πάντα ενώνουν τους ανθρώπους και με χαρά θα οργανώσουμε αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη».
Η πραγματοποίηση της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πρόσκληση και υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι, τη φιλοξενία του Masterclass από το ξενοδοχείο Metropol Palace, τη χορηγία των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν στις συνταγές και την υποστήριξη των τουριστικών γραφείων Crazy holidays στη Θεσσαλονίκη και Kon Tiki Travel στο Βελιγράδι.
Την εκδήλωση κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός PRVA TV.

No comments:

Post a Comment