Monday, April 30, 2018

Βούλα Πατουλίδου: Ο ισχυρότερος πυλώνας προβολής της τουριστικής Θεσσαλονίκης είναι στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα.-Τα Ιταλικά η 6η γλώσσα του portal Thessaloniki.travel
 
Τη μεγάλη σημασία και επικοινωνιακή αξία της ψηφιακής δομής (portal thessaloniki.travel σε 5 γλώσσες, social media, youththessaloniki, Virtual Reality thessaloniki) που δημιούργησε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υπογράμμισε η Aντιπεριφερειάρχης Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ και Πρόεδρος του ΟΤΘ κα Βούλα Πατουλίδου μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο στο πλαίσιο του Μoney Show.

H κα Πατουλίδου παρουσίασε από το βήμα της εκδήλωσης «Τουρισμός και Επικοινωνία» τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της επικοινωνιακής πολιτικής στην οποία έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει στα ψηφιακά μέσα ο Οργανισμός για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

“Κάθε μικρό και μεγάλο ταξίδι ξεκινάει πλέον μέσα από το διαδίκτυο. Η Θεσσαλονίκη επένδυσε στην παρουσία και στην προβολή της μέσα από αυτό κερδίζοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα το στοίχημα που είχε βάλει για την λειτουργία ενός επίσημου ισχυρού ψηφιακού πυλώνα επικοινωνίας και προβολής.

Το portal thessaloniki.travel παρουσιάζει σήμερα την τουριστική Θεσσαλονίκη σε πέντε γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά, Κινέζικα και Γερμανικά). Θα προστεθούν και τα Ιταλικά από την Σχολή Διερμηνέων και Μεταφραστών του Πανεπιστημίου της Τεργέστης. Twitter, Instagram,Pinterest, Facebook είναι ενεργά. Από 18 διαφορετικές χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί downloads στις νέες εφαρμογές Thessaloniki VR και Thessaloniki UNESCO VR.

H ανάδειξη των infokiosks με επίκεντρο το γυάλινο περίπτερο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι πρόταση και στοίχημα για την δημιουργία ενός νέου παραθύρου προβολής και επικοινωνίας για τους επισκέπτες της πόλης. Στις προθέσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι να εξοπλιστεί το περίπτερο με διαδραστικές οθόνες αναζήτησης και ενημέρωσης που θα παρέχουν πληροφορίες στους τουρίστες για  τα μνημεία, τα αξιοθέατα, τη γαστρονομία αλλά και χρηστικές πληροφορίες για την κίνηση, τις αγορές και το ημερολόγιο των εκδηλώσεων της πόλης. Σ αυτό θα συμβάλλει όπως γνωστοποίησε στον ΟΤΘ και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με την ενεργοποίηση των 4 ενημερωτικών monitors για αγορές και προσφορές προϊόντων που υπάρχουν εντός του ΤhessMall. To περίπτερο θα διανέμει έντυπο υλικό και χάρτες, θα παρουσιάζει ενδεικτικά τοπικά προϊόντα, θα προσφέρει αναμνηστικά δώρα (δώρα αγάπης απ' την Θεσσαλονίκη) και τις ειδικές μάσκες VR.
  • Στην εκδήλωση επισημοποιήθηκε και η συνεργασία μεταξύ ΟΤΘ και της Σχολής Διερμηνέων –Μεταφραστών του Πανεπιστημίου της Τεργέστης η οποία ξεκίνησε μέσα από το portal προορισμού Thessaloniki.travel το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον των Ιταλών σπουδαστών. Ο καθηγητής Giacomo Klein που μίλησε με θέμα «Τουρισμός και Μετάφραση-Τεργέστη καλεί τον ΟΤΘ» τόνισε ότι τα Ελληνικά  μπήκαν για πρώτη φορά στον κύκλο σπουδών της Σχολής ,μια μεγάλη επιτυχία με μακροπρόθεσμο όραμα και δρομολογούν συνεργασίες στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ersamus με το Α.Π.Θ. και το Ε.Κ.Π.Α.
  • Η διευθύντρια Γραφείου ΕΟΤ στο Μιλάνο κα Κυριακή Μπουλουσίδου ανέφερε ότι οι Ιταλοί τουρίστες προς την Ελλάδα εμφάνισαν πέρυσι αύξηση 5%, θεωρούν την Ελλάδα «δεύτερο σπίτι τους», μαθαίνουν σταδιακά κι άλλες ελληνικές περιοχές εκτός από το Ιόνιο ,τις Κυκλάδες και την Κρήτη που προτιμούν .Ο ΕΟΤ προβάλλει μάλιστα στην Ιταλία την Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της ελληνικής γαστρονομίας.
  • O διευθυντής εργασιών Μακεδονίας-Θράκης της Eurobank κ Φίλιππος Τσούμας ανέφερε στην εκδήλωση ότι ο τουρισμός το 2017 συνεισέφερε κατά 19,7% στο ΑΕΠ και κατά 24,8% στην απασχόληση, υπήρξε αύξηση κατά 3,1% της μέσης δαπάνης/τουρίστα παρ όλο που παρατηρήθηκε μείωση του μέσου χρόνου παραμονής των τουριστών στην Ελλάδα.
  • Ο αναπληρωτής καθηγητής τουριστικών επιχειρήσεων του ΑΤΕΙΘ Θεσσαλονίκης δρ Σπύρος Αβδημιώτης πρότεινε την μεγαλύτερη σύνδεση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης με τον Αριστοτέλη του πιο γνωστού αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου στον κόσμο ενώ τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει τουριστικός ευρωπαϊκός κόμβος μάθησης και εκπαίδευσης.
  • Την παρουσίαση-συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πιπερίδης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των διοργανωτών του Money Show, ο επίτιμος πρόξενος Ιταλίας και πρόεδρος του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου κ Χρήστος Σαραντόπουλος

No comments:

Post a Comment