Wednesday, April 25, 2018


''Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση - τοπικές γεύσεις Ελλάδας'' από τις 28 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου 
Οι γεύσεις, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης παρουσιάζονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 28 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου, στο περίπτερο 12.
Στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση-Toπικές Γεύσεις Ελλάδας» συμμετέχουν εκθέτες από πολλές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται πολλές μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και παραγωγοί από άλλες περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Έβρος, Σέρρες, Καστοριά, Καβάλα, Ξάνθη, Ημαθία, Βοιωτία, Αχαΐα και όχι μόνο, εμπλουτίζουν την έκθεση και παρουσιάζουν στους επισκέπτες της μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων.
Τα προϊόντα είναι λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά, παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένοι καρποί, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, τοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, προϊόντα  σοκολάτας, μπάρες δημητριακών, φιλέτα σαλιγκαριών, σάλτσες κα. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα από κοντά, να τα γευτούν και να τα προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς τους.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται δεκάδες μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα από την Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.
Περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία, σεφ και πολλοί ακόμη συντελεστές θα συμμετάσχουν σε αυτό το πολιτιστικό αντάμωμα γεύσεων, μουσικής, χορού και πολιτισμού.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, ενώ παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ για όλα τα οχήματα. Οι ώρες λειτουργίας τα Σαββατοκύριακα είναι από τις 10:30 το πρωί έως και τις 21:30 το βράδυ. Τις καθημερινές, η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 21:30 το βράδυ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Απριλίου στις 19:00.
Η έκθεση διοργανώνεται από τις Επικοινωνίες Κρήτης- Νεκτάριος Σερμάκης, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και του ΕΟΤ. 

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:  HYPERLINK "http://www.pagritiaekthesi.gr" www.pagritiaekthesi.gr ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 2810 213318, 6932430433

No comments:

Post a Comment