Wednesday, April 25, 2018

5AΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ


Μια σημαντική τουριστική επένδυση, ύψους 50 εκατ. ευρώ, με τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου και θεματικού πάρκου για την αρχαία Ελλάδα, δρομολογείται στα επόμενα πέντε χρόνια στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Πρόκειται για μια επένδυση η οποία αναμένεται να τονώσει το ήδη έντονο τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή, να προσελκύσει επιπλέον τουρίστες αλλά και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Το ενδιαφέρον τόσο για την ανέγερση της τουριστικής μονάδας υψηλών προδιαγραφών όσο και για το θεματικό πάρκο και πάρκο αναψυχής και διασκέδασης, για την αρχαία Ελλάδα, έχει εκφράσει ένας Ελληνοαμερικάνος, ο οποίος ζει στο Σικάγο.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε τρία ακίνητα, συνολικής έκτασης 57 στρεμμάτων, στην ανατολική είσοδο της Ασπροβάλτας, που είναι ιδιοκτησίας του δήμου Βόλβης.

Η δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε δημοπρασία των τριών ακινήτων για την εκμίσθωση τους για 50 έτη, με μίσθωμα 50.000 ευρώ ετησίως, συν 10% επί των ετησίων ακαθαρίστων εσόδων της επιχείρησης.

Ο Ελληνοαμερικάνος, η εταιρεία του οποίου έχει έδρα την Καλαμάτα, αναδείχθηκε πλειοδότης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η έγκριση της δημοπρασίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία του ξενοδοχείου και του πάρκου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση μέσα σε ένα χρόνο θα πρέπει να έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες για την επένδυση, ώστε στα επόμενα τρία χρόνια να λειτουργεί εν μέρει το συγκρότημα και στα πέντε χρόνια (2023) εξ ολοκλήρου.

«Και το ξενοδοχείο και το πάρκο θα δώσουν άλλο αέρα και τόνο ανάπτυξης στην περιοχή μας, η οποία την περασμένη χρονιά είχε μεγάλη τουριστική κίνηση. Δεν έχουμε μεγάλα ξενοδοχεία στον δήμο και με τη δημιουργία του πεντάστερου αλλά και με το πάρκο θα αποκτήσουμε νέο τουριστικό ρεύμα αλλά θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας», είπε  ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου «έτρεξαν», το προηγούμενο διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκμίσθωση του ακινήτου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο μισθωτής, κατά την εκτέλεση και λειτουργία του έργου, οφείλει να αξιοποιήσει εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, προερχόμενο από τον δήμο Βόλβης, που διαμένει μόνιμα στον δήμο ή προέρχεται από αυτόν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σύμβαση, ο μισθωτής υποχρεούται να παραχωρεί δωρεάν στο Δήμο τη χρήση του συνεδριακού κέντρου του συγκροτήματος που θα δημιουργηθεί, κάθε φορά που ο δήμος θα το ζητά.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Λιάμας, ο δήμος δρομολογεί αξιοποίηση ακινήτων για τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή των Βρασνών και του Σταυρού.


No comments:

Post a Comment