Wednesday, June 14, 2017

MONACO'S TOUR ODEON TOWER, SKY PENTHOUSE

Είναι αυτό το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο;

Για πραγματικούς μεγιστάνες που θα μπορούσαν να δώσουν 335 εκατομμύρια δολάρια... 

Στις υπερπολυτελείς κατοικίες εδώ και λίγα χρόνια δεν υπάρχει «οροφή». Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι να μεγαλώνει διαρκώς το χάσμα στην αγορά ακινήτων μεταξύ των «φυσιολογικών» κατοικιών, έστω και των αρκετά ακριβών με τις υπεροπολυτελείς επαύλεις του εξωφρενικού πλούτου και της ακραίας χλιδής. Ένα τέτοιο τέλειο παράδειγμα συναντά κανείς στο Μονακό, εκεί, που στον 49 ορόφων γυάλινο πύργο που ονομάζεται La Tour Odeon και που χρειάστηκαν 5 χρόνια για την κατασκευή του, ένα εντυπωσιακό ρετιρέ 5 πατωμάτων αναζητεί τον μεγιστάνα που θα το αποκτήσει με 335 εκατομμύρια δολάρια (επιβεβαιώσαμε δύο φορές το νούμερο). Κατασκευασμένο από το Groupe Marzocco σε σχέδια του Μονεγάσκου αρχιτέκτονα Alexandre Giraldi, το Tour Odeon υπήρξε για χρόνια αντικείμενο έντονων αντιδράσεων των κατοίκων του Πριγκιπάτου.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Πρίγκιπας Ρενιέ είχε αποφασίσει να σταματήσει τις κατασκευές υψηλών κτηρίων στο Μονακό έπειτα από προβλήματα που είχαν δημιουργήσει στο περιβάλλον και στο φυσικό κάλλος της περιοχής. Παρ’ όλα αυτά, με την ανάληψη της εξουσίας από το γιο του, τον Αλβέρτο και ενώ και εκείνος αρχικά ήταν αντίθετος, το 2009, έπειτα από απόφαση του τοπικού Κοινοβουλίου, δόθηκε η άδεια ανέγερσης του διπλού ουρανοξύστη. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι εκτός από κατοίκους του Πριγκιπάτου, διαμαρτυρίες ξεσηκώθηκαν και από τη γειτονική γαλλική πόλη Beausoleil που επίσης οι κάτοικοι της έχασαν μέρος της θέας τους προς τη θάλασσα.
Το ύψους 170 μέτρων και 259 διαμερισμάτων Tour Odéon πραγματοποίησε τα εγκαίνια του τον Απρίλιο του 2015 και είναι σήμερα το δεύτερο υψηλότερο κτήριο στη Μεσόγειο μετά το Gran Hotel Bali στην Benidorm της Ισπανίας (186 μέτρα). Στα διαμερίσματα περιλαμβάνονται 161 τα οποία θα ονόμαζε κανείς απλά «πολυτελή» και προνομιούχα, 73 της κατηγορίας «πολυτελή», 2 «σούπερ πολυτελή», 1.200 τετραγωνικών το καθένα και ένα «ακραία πολυτελές», 3.300 τετραγωνικών και 5ώροφο, που καταλαμβάνει και roof garden του ουρανοξύστη. Και όχι μόνο… Με θέα το απέραντο γαλάζιο του κοσμοπολίτικου Πριγκιπάτου, έχει μια καταπληκτική πισίνα και τσουλήθρα που ξεκινά από τον τελευταίο όροφο, τον 49ο και καταλήγει στην ταράτσα του 48ου.
Πρόκειται φυσικά για ένα από τα ακριβότερα διαμερίσματα στην Ευρώπη και σίγουρα στα 20-30 του κόσμου και καταλαμβάνει τους ορόφους από το 44 έως και το 49 του La Tour Odeon. Διαθέτει 5 υπνοδώματα-σουίτες και 5 μπάνια (συν άλλα τρία για το πρωσωπικό), πολλά εντυπωσιακά καθιστικά και τραπεζαρίες με απίστευτη θέα, τα μπάνια του είναι όλα μαρμάρινα, έχει εσωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, spa, εσωτερικά ασανσέρ, 24ωρη εξυπηρέτηση- service και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι απευθύνεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Γης, αν και σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία του Πριγκιπάτου όποιος δηλώσει μόνιμος κάτοικος και αποκτήσει διαβατήριο του Μονακό έχει ιδιαίτερες φορολογικές εκπτώσεις, όπως έχουν ήδη κάνει αρκετοί αθλητές και επιχειρηματίες. Απολαύστε κάποιες από τις μοναδικές εικόνες του Tour Odeon Tower Sky Penthouse!

No comments:

Post a Comment