Wednesday, June 28, 2017

RESTAURANT1 τα «100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια»

Η πιο πρόσφατη λίστα γαστρονομικής απόλαυσης στην Ελλάδα

Στο εξωτερικό οι λίστες με τα καλύτερα αγαθά και υπηρεσίες, είτε στην εστίαση είτε στη διασκέδαση είτε και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, κυρίως από έγκυρα περιοδικά, sites και οργανισμούς. Στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και νωρίτερα, πολλές αντίστοιχες λίστες έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας, κάποιες έχουν αμφισβητηθεί περισσότερο, κάποιες λιγότερο, κάποιες ήταν μάλλον αδιάφορες. Μία από τις πιο πρόσφατες και με αρκετό ενδιαφέρον για τα ελληνικά δεδομένα είναι η λίστα με τα «100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017» και όλες οι υποκατηγορίες της, για τις οποίες ψήφισαν 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, του lifestyle και της γαστρονομίας.
Σύμφωνα με το site της διοργάνωσης restaurant100.gr, για την ανάδειξη των κορυφαίων υπήρξε μια κριτική επιτροπή 100+ διακεκριμένων στελεχών του χώρουοι οποίοι σε διάστημα περίπου ενός μήνα «διαμόρφωσαν την power list των 100 κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια τοπικής Ελληνικής κουζίνας, summer restaurants, “κρυφά διαμάντια” αλλά και μαγαζιά που ενδείκνυνται για business lunch, romantic dinner ή για έξοδο με όλη την οικογένεια». Η τελετή απονομής και ανακοίνωσης της τελικής λίστας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ενώ πρώτο ανακηρύχτηκε το εστιατόριο Funky Gourmet στον Κεραμεικό.

Τα 100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017

1. FUNKY GOURMET ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Το Funky Gourmet, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας, με μόλις 6 χρόνια λειτουργίας και με σημαντικές διακρίσεις. Σπουδαιότερη, εκείνη των 2 αστεριών Michelin. Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη μαζί με τον συνεργάτη -και σύντροφό της- Νίκο Ρούσσο και την αδερφή της Αργυρώ αποτελούν την ψυχή του εστιατορίου που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό στα τέλη του 2009.
Η μοριακή κουζίνα, η αλλιώς «μοριακή γαστρονομία «για τους λάτρεις του είδους, είναι ένα πάντρεμα μαγειρικής κι επιστήμης. Οι Chefs χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά, εμπνέονται από το πάθος τους για τελειότητα κι αποδίδουν όλες αυτές τις ιδιότητες όσο είναι εφικτό να αποδοθούν στο πιάτο. Παράλληλα χρησιμοποιούν «εργαλεία» των φυσικών επιστημών για να δημιουργήσουν γεύσεις που μαγεύουν και αποκρύπτουν στην ουσία ένα γευστικό παράδεισσο. Μια μαγειρική που βασίζεται στην Αλχημία των φυσικών συστατικών και στην τεχνολογική εξέλιξη. Ακόμη μια πρωτιά από το Funky Gourmet, είναι η καθιέρωση του Private Chefing στην Ελλάδα. Μαγειρεύουν προσωπικά για οποινδήποτε το επιθυμεί στο χώρο του ή στο εστιατόριο κλείνοντας το όλο, για γενέθλια γιορτές ή επαγγελματικό δείπνο.
2. VEZENE ΑΘΗΝΑ
Το εστιατόριο του Άρη Βεζενέ στη Βρασίδα, πίσω απο το Χίλτον, είναι ένα κυριλέ μπιστρό-ροτισερί υψηλής περιωπής με κόστος ανάλογο των σοβαρών πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Έχοντας ήδη κερδίσει αρκετούς πιστούς στο Μεγανήσι, ο Βεζενές σχεδόν με το που παρουσίασε την αθηναϊκή βερσιόν του εστιατορίου του κέρδισε μια θέση στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης κι ένα φανατικό κοινό.
3. VAROULKO SEASIDE ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ήταν 1987 όταν το πρώτο Βαρούλκο γεννήθηκε στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά. Και μαζί του γεννήθηκε η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου, μια μαγειρευτή θαλασσινή κουζίνα που εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε μενού γαστρονομικού εστιατορίου στην Ελλάδα. Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική, τη δημιουργικότητα και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του στις κουζίνες των καραβιών, ο Λαζάρου έβγαλε από την αφάνεια ψάρια άγνωστα και ταπεινά, κι έφτιαξε πιάτα δημιουργικά, με υψηλή μαγειρική τεχνική όμως γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Το Βαρούλκο έκτοτε μετακόμισε τρεις φορές. Την πρώτη στην οδό Δεληγιώργη, τη δεύτερη, πριν δέκα χρόνια, στην Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το ανανεωμένο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.
4. COOKOOVAYA WINE CUISINE ΑΘΗΝΑ
Οι μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος και Μάνος Ζουρνατζής σας καλωσορίζουν στο εστιατόριο Cookoovaya. Η ελληνική κουζίνα, όπως προκύπτει μέσα από τα βιώματα, την έμπνευση και την πρώτη ύλη που τους εμπιστεύονται εκλεκτοί παραγωγοί, συμπληρώνει την παρέα σας: των δυο, των τριών, των πολλών. Η φιλοσοφία της Cookoovaya θέλει την παρέα να μοιράζεται τα πιάτα. Να δοκιμάζει, να γεύεται, να απολαμβάνει. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα. Ο κατάλογος χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: σαλάτες, κρύα πιάτα και ωμά, ξυλόφουρνος, κάρβουνα, τηγάνι και κατσαρόλα και γλυκά.
5. ΣΠΟΝΔΗ ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική: Aυτές είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Δημιουργία του Απόστολου Τραστέλη το 1996, είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα της γαστρονομίας. Στα πιάτα τους χρησιμοποιούν τα πιο φρέσκα προϊόντα και για αυτό το λόγο, τα μενού αλλάζουν ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής, αλλά βέβαια και τη δημιουργική έμπνευση του σεφ Άγγελου Λάντου, ο οποίος ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασσική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα. Η παρουσίαση των πιάτων του ικανοποιεί την όραση, με φίνα αρώματα και μια δόση εξωτισμού στη γεύση. Αυτές οι δημιουργίες του σεφ, σερβίρονται εξαιρετικά από μια ενημερωμένη ομάδα σέρβις, μέσα σε ένα μοντέρνο πλαίσιο αισθητικής, όπως ταιριάζει σε ένα μέλος των “Les Grandes Tables du Monde”.
6. ALERIA ΑΘΗΝΑ
Το Aleria, ένα από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια που διαθέτει η Aθήνα, στεγάζεται σ’ ένα πανέμορφο, πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό που συνδυάζει εποχές, στυλ και αποχρώσεις με ένα φίνο touch προσωπικού γούστου. Το χαρακτηριστικό του είναι η κλασική αλλά ιδιαίτερη διακόσμηση που παντρεύει το διαχρονικό με το μοντέρνο και κάνει την ατμόσφαιρα άκρως ζεστή και φιλόξενη. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό ρεπερτόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, καρυκευμένης με δημιουργικότητα. Πιάτα όπως η μους κολοκύθας με κάστανα, απάκι και τρούφα ή το σιγοψημένο αρνάκι με κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερι, κάππαρη και yuzu παίζουν εφευρετικά με την καινοτομία και την οικειότητα.
7. NOLAN ΑΘΗΝΑ
Σ’ ένα από τα αγαπημένα δρομάκια της καρδιάς του κέντρου, την οδό Βουλής, άνοιξε το 2016 το Nolan. To εστιατόριο πήρε το όνομά του από τον σκηνοθέτη Christopher Nolan, στον οποίο ο ιδιοκτήτης, Κώστας Πισσιώτης, έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Το φαγητό του Nolan είναι ειλικρινές και ανεπιτήδευτο: ο ορισμός του comfort food, αλλά με προσεγμένη αισθητική και ευγενέστατο σέρβις. Έτσι, το Nolan δίνει νέα πνοή σε μια περιοχή που βρίθει “εθνικ” κουζινών, προσφέροντας μια επιλογή που είναι πολύ πιο πρωτότυπη και ποιοτική από οτιδήποτε άλλο το περιτριγυρίζει. Ο σεφ του Nolan είναι ο ταλαντούχος Σωτήρης Κοντιζάς, που χάρη στην κατά το ήμισυ καταγωγή του από την Ιαπωνία, μυήθηκε από μικρός στις κουζίνες της Άπω Ανατολής.
8. SELENE ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Αν και δεν κατάγεται από τη Σαντορίνη, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης όταν πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο νησί, το 1975, το ερωτεύτηκε με πάθος. Έκανε τη Σελήνη (το εστιατόριο που εγκαινιάστηκε το 1986) σπίτι του και σκοπό της ζωής του να αναδείξει την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα της διεθνώς. Σε μια εποχή που όλοι ψάχνονταν και χάνονταν στα δαιδαλώδη μονοπάτια της διεθνούς γαστρονομίας, παλεύοντας με ξενόφερτα υλικά, ο ιδιοκτήτης της Σελήνης αγκάλιασε τις τοπικές συνταγές αλλά και τα προϊόντα, τη φάβα, το Ασύρτικο, το ντοματάκι, την άσπρη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και την κάππαρη και μέσα από το εστιατόριό του, τούς έδωσε νέα πνοή, σεβόμενος πάντα την ελληνική παράδοση.
9. RATKA ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
10. MATSUHISA ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Το εστιατόριο Matsuhisa Athens στη Βουλιαγμένη είναι το “σπίτι” της παγκοσμίου φήμης κουζίνας του Nobu. Το Matsuhisa Athens έχει φέρει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας την ήσυχη δύναμη της ιαπωνικής κουζίνας και τη γοητεία της ιαπωνικής φιλοσοφίας. Σε μία από τις πιο γραφικές τοποθεσίες της Αττικής, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Astir Palace, θα απολαύσετε υψηλή γαστρονομία, άψογη φιλοξενία και ατμοσφαιρικές γαστριμαργικές εμπειρίες με θέα στη θάλασσα. Σχεδιασμένο από το διάσημο Rockwell Group της Νέας Υόρκης, το εστιατόριο Matsuhisa Athens δένει άψογα με το φυσικό περιβάλλον, αποτελώντας έναν από τους πιο hot προορισμούς της πόλης. Δοκιμάστε jalapeno tuna, yellowtail sashimi, white fish sashimi with dried red miso, sashimi tacos με αστακο, chu toro sashimi, black cod, ζεστά και κρύα πιάτα, εξαιρετικά γλυκά και απίθανα κοκτέιλ.
11. HYTRA ΑΘΗΝΑ – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Tο εστιατόριο «Hytra», το όνομα του οποίου προέρχεται απο το αρχαίο ελληνικό πήλινο αγγείο, αρχικά άνοιξε το 2004 στου «Ψυρρή», μια από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας στο ιστορικό κέντρο της Πόλης. Το 2010, στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Το 2012 βραβεύτηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin, που αποτελεί το πρώτο αστέρι για το εστιατόριο «Γαλάζια Hytra». Παράλληλα λαμβάνει ετησίως ενθουσιώδεις κριτικές, αξιολογήσεις και άλλες διακρίσεις. Το ίδιο έτος, το εστιατόριο μεταφέρθηκε στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στη Λεωφόρο Συγγρού και επανασχεδιάστηκε πρόσφατα από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity
Τους ζεστούς μήνες του χρόνου το εστιατόριο μεταφέρεται στον 7ο όροφο του κτιρίου, προσφέροντας ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολής, του λόφου του Λυκαβητού και του ορίζοντα της πόλης. Το εστιατόριο «Hytra» έχει αναπτύξει την γαστρονομική του ταυτότητα με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων.
12. ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ ΤΗΝΟΣ

13. SUSHIMOU ΑΘΗΝΑ – ΠΛΑΚΑ
14. BASEGRILL ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ο Βαγγέλης και ο Σπύρος Λιάκος ξεκίνησαν το Basegrill το 2005. Σύντομα στην ομάδα προστέθηκε ο αδερφός τους, Γιάννης. Τo Basegrill αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για το καλό κρέας και την εξαιρετική φιλοξενία. Ο ορισμός του καλού φαγητού έχει μόνο μια ανάγνωση: μπορεί να μην θυμάσαι το όνομα του πιάτου που δοκίμασες αλλά ανακαλείς τη χαρά, το ξάφνιασμα, την ισορροπία, την ευτυχία. Κάπως έτσι προέκυψαν όλα τα πιάτα: μπροστά στον παλιό ξυλόφουρνο, ο οποίος δεν υπάρχει πια, συνταγές κι ιδέες γίνονταν πράξη. Γίνονται γεύση, απόλαυση, επικοινωνία, έγιναν οι πυλώνες της σωστής φιλοξενίας, τους οποίους υπηρετούμε με συνέπεια.
15. ΚΟΥΚΟΥΜΑΒΛΟΣ ΑΘΗΝΑ/ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Διαχρονικός και πολυβραβευμένος, ο sui generis Νίκος Πουλιάσης είναι μια από τις εμβληματικές φιγούρες στο γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης. Πρόσφατα μετακινήθηκε στο φρύδι των Φηρών σε μια σε μια παλιά μονοκατοικία του 1950, διαμορφωμένη στο ρομαντικό στυλ που χαρακτηρίζει τον «Κουκούμαβλο», με συνταρακτική θέα στην Καλντέρα και τα Φηρά. Η κουζίνα γεμάτη εκκεντρικές ιδέες, συχνά με ελληνικές πινελιές. Κορυφαία πιάτα: τυρόπιτα με κρασοτύρι από την Κω, μους κάστανου, κουμκουάτ, τζίντζερ και μπούκοβο˙ μπακαλιάρος με σαντορινιό φυστίκι, παστουρμά, μωβ πατάτα˙ καραβίδες με σάλτσα λευκής σοκολάτας, λάιμ, τζίντζερ.
16. ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
17. CTC ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
18. DUCK PRIVATE CHEFFING ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
19. TUDOR HALL ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ
20. ETRUSCO ΚΕΡΚΥΡΑ
21. TRAVOLTA ΑΘΗΝΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
22. PAPADAKIS RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
23. LA PANTERA NEGRA ΑΘΗΝΑ – ΠΛΑΚΑ
24. BOTRINI`S RESTAURANT ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ
25. BILL & COO ΜΥΚΟΝΟΣ
26. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
27. OMEGA3 ΣΙΦΝΟΣ
28. ΑΡΓΟΥΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ
29. L’ABREUVOIR ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
30. ΝΤΟΜΑΤΑ SANI RESORT
31. ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
32. PESKESI ΗΡΑΚΛΕΙΟ
33. GB ROOF GARDEN ΑΘΗΝΑ
34. MATSUHISA MYKONOS ΜΥΚΟΝΟΣ
35. ΤΑΒΕΡΝΑ ΘΩΜΑΣ ΣΚΛΗΘΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
36. TREEHOUSE RESTAURANT ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
37. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑ – KANTZA
38. KIKU ΑΘΗΝΑ
39. 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
40. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ
41. ΣΕΫΧΕΛΕΣ ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
42. MILOS RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – HILTON
43. O ΚΑΒΟΣ ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
44. ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΘΗΝΑ – ΜΕΛΙΣΣΙΑ
45. OOZORA ΑΘΗΝΑ
46. ΑΛΛΟΥ ΓYΑΛΟΥ ΚΙΝΙ – ΣΥΡΟΣ
47. ΜΕΖΕΝ ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ
48. ΜΑΡΑΘΙΑ ΤΗΝΟΣ
49. KASTRI BISTRO ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
50. IL SALUMAIO D’ATENE ΑΘΗΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ
51. ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ ΑΘΗΝΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ
52. CLOCHARD ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
53. ΓΑΣΤΡΟΔΡΟΜΙΟ “ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ” ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
54. ALFREDO’S GRAND DINING ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
55. ERGON ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
56. BLUE PINE RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ
57. KENSHO ΜΥΚΟΝΟΣ
58. ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ
59. PATIO ΑΘΗΝΑ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ
60. NICE ‘N’ EASY ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
61. 6 KEYS ΑΦΗΣΣΟΣ – ΜΑΓΝΗΣΙΑ
62. IT RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
63. ΑΘΗΡΙ ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
64. NIKKEI ΑΘΗΝΑ
65. ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
66. ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΡΟΔΟΣ – ΛΙΝΔΟΣ
67. NOLITA ΑΘΗΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ
68. SPIROS & VASILIS ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
69. ΨΑΡΙΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ – ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
70. ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΙΜΩΛΟΣ
71. TASSIA RESTAURANT ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ
72. 3SIXTY ΝΑΥΠΛΙΟ
73. MARIO ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΣ
74. KIKU CAVO TAGOO ΜΥΚΟΝΟΣ
75. STINKING BISHOP ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
76. ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑΤΟ
77. KIKI’S RESTAURANT ΜΥΚΟΝΟΣ
78. LOCAL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
79. ΑΥΛΗ ΚΡΗΤΗ – ΡΕΘΥΜΝΟ
80. ΙΘΑΚΗ ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
81. KATRINE’S ΜΥΚΟΝΟΣ
82. BENETOS ΠΑΤΜΟΣ
83. O ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ KI O ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΑΘΗΝΑ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ
84. FTELIA RESTAURANT ΜΥΚΟΝΟΣ
85. 21 RESTAURANT ΑΘΗΝΑ
86. YIAMAS GASTRO BAR ΚΑΛΑΜΑΤΑ
87. BALTHAZAR ΑΘΗΝΑ
88. SCALA VINOTECA ΑΘΗΝΑ
89. PREMIERE RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – NΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
90. NAMMOS MYKONOS ΜΥΚΟΝΟΣ
91. BLACK DUCK ΑΘΗΝΑ
92. BARBAROSSA ΠΑΡΟΣ
93. ΣΕΜΠΡΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
94. ΤΟ ΙΓΓΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
95. ANASSA RESTAURANT ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
96. ALL SENSES ΑΘΗΝΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ
97. ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΥΘΟΥ ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
98. BY THE GLASS ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ
99. ORIZONTES LYCABETTUS ΑΘΗΝΑ/ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
100. KOZI’S

Top 10 Categories

Top 10 Newcomers

1 NOLAN ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ
2 LA PANTERA NEGRA ΑΘΗΝΑ – ΠΛΑΚΑ
3 ZURBARAN ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
4 SUSHIMOU ΑΘΗΝΑ – ΠΛΑΚΑ
5 NOLITA ΑΘΗΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ
6 ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ ΑΘΗΝΑ
7 ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ
8 THE BIG KAHUNA ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
9 NIKKEI ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
10 CTC ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Top 10 Gastronomic Experiences

1 FUNKY GOURMET ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
2 ΣΠΟΝΔΗ ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ
3 VAROULKO SEASIDE ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
4 CTC ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
5 HYTRA ΑΘΗΝΑ – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
6 ALERIA ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ
7 VEZENE ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ
8 NOLAN ΑΘΗΝΑ
9 ALL SENSES GASTRONOMY ΑΘΗΝΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ
10 COOKOOVAYA WINE CUISINE ΑΘΗΝΑ

Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants

1 ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ ΤΗΝΟΣ
2 ΘΩΜΑΣ ΣΚΛΗΘΡΟ
3 ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ
4 ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
5 ΜΕΖΕΝ ΒΟΛΟΣ
6 PESKESI ΗΡΑΚΛΕΙΟ
7 ΚΥΜΑ ΚΙΜΩΛΟΣ
8 ΑΥΛΗ ΡΕΘΥΜΝΟ
9 ΜΟΥΡΓΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10 ΓΕΥΣΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Top 10 Bar Restaurants

1 BY THE GLASS ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ
2 NOEL ΑΘΗΝΑ
3 THE CLUMSIES ΑΘΗΝΑ
4 BALTHAZAR ΑΘΗΝΑ
5 SCALA VINOTECA ΑΘΗΝΑ
6 MALCONI’S ΑΘΗΝΑ
7 ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΘΗΝΑ
8 PALEO ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
9 OOZORA ΑΘΗΝΑ
10 WAREHOUSE AΘΗΝΑ – ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Top 10 Casual Restaurants

1 ZONARS ΑΘΗΝΑ
2 DIFERRENT BEAST ΑΘΗΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ
3 MAMA ROUX ΑΘΗΝΑ
4 NICE ‘N’ EASY ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
5 IT RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
6 ESTRELLA ΑΘΗΝΑ
7 NEW TASTE RESTAURANT ΑΘΗΝΑ
8 ODORI ΑΘΗΝΑ
9 NOEL ΑΘΗΝΑ
10 IL SALUMAIO D’ATENE ΑΘΗΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Top 10 Summer Restaurants

1 MATSUHISA ΜΥΚΟΝΟΣ
2 GB ROOF GARDEN ΑΘΗΝΑ
3 VAROULKO SEASIDE ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
4 ISLAND ΒΑΡΚΙΖΑ
5 ΙΘΑΚΗ ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
6 ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ ΤΗΝΟΣ – ΟΡΜΟΣ ΥΣΤΕΡΝΙΩΝ
7 FUGA ΑΘΗΝΑ – ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
8 GH ATTIKOS RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ
9 MOORINGS ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
10 HYTRA ΑΘΗΝΑ – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Top 10 Restaurants for Romance

1 ΣΠΟΝΔΗ ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ
2 ALERIA ΑΘΗΝΑ
3 HYTRA ΑΘΗΝΑ – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
4 ΙΘΑΚΗ ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
5 MATSUHISA ΑΘΗΝΑ
6 FUNKY GOURMET ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
7 ORIZONTES LYCABETTUS ΑΘΗΝΑ
8 GB ROOF GARDEN ΑΘΗΝΑ
9 VAROULKO SEASIDE ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
10 ISLAND ΒΑΡΚΙΖΑ

Top 10 Restaurants for Families

1 COOKOOVAYA WINE CUISINE ΑΘΗΝΑ
2 BASEGRILL ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
3 TGI FRIDAYS ΑΘΗΝΑ
4 KOZI’S ΑΘΗΝΑ
5 ΣΠΙΤΙ ΑΘΗΝΑ
6 ANCHO MEXICAN GRILL ΑΘΗΝΑ
7 CAFE ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
8 Η ΠΑΛΙΑ ΦΑΒΑ ΑΘΗΝΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
9 ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΖΟΥΜΠΕΡΙ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
10 PIU VERDE ΠΑΠΑΓΟΣ – ΑΘΗΝΑ

Top 10 Restaurants for Business

1 MILOS RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – HILTON
2 GB ROOF GARDEN ΑΘΗΝΑ
3 ZONARS ΑΘΗΝΑ
4 COOKOOVAYA WINE CUISINE ΑΘΗΝΑ
5 VEZENE ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ
6 VAROULKO SEASIDE ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
7 CLOCHARD ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8 TUDOR HALL ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ
9 PAPADAKIS RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
10 ALERIA ΑΘΗΝΑ

Top 10 Hidden Gems

1 ROUAN THAI ΠΕΙΡΑΙΑΣ
2 POINT A BAR AND RESTAURANT ΑΘΗΝΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ
3 ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
4 FEEDΕΛ URBAN GASTRONOMY ΑΘΗΝΑ
5 BLUE BAMBOO AΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
6 ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΒΟΛΟΣ
7 ΟΨΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
8 ΝΕΑ ΦΩΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9 ΠΑΡΑΜΑΛΟ ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
10 ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ

Special Categories

1 Best Female Chef ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ ΧΙΛΙΑΔΑΚΗ (FUNKY GOURMET) ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
2 Best Young Chef ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ (NOLAN) ΑΘΗΝΑ
3 Best Service Team ΣΠΟΝΔΗ ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ
4 Best Ethnic Dish CEVICHE LECHE DE LA PANTERA NEGRA (LA PANTERA NEGRA) ΑΘΗΝΑ – ΠΛΑΚΑ
5 Best Restaurant Design OOZORA ΑΘΗΝΑ
6 Best Bathroom GB ROOFGARDEN ΑΘΗΝΑ
7 Best Art de la Table ΣΠΟΝΔΗ ΑΘΗΝΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ
8 Best Wine List BY THE GLASS ΑΘΗΝΑ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ
9 Best Cocktail List OOZORA ΑΘΗΝΑ
10 Best Dessert ARIS’ DEAL CLOSER (VEZENE) ΑΘΗΝΑ

No comments:

Post a Comment