Tuesday, June 27, 2017

PENINSULA PARIS

Στα άδυτα του πιο πολυτελούς ξενοδοχείου στον κόσμο

Κινέζοι και Άραβες από το Κατάρ επενδύουν εκατομμύρια δολάρια στην καρδιά της Πόλης του Φωτός!

Για μια αλυσίδα ξενοδοχείων σαν την Peninsula Hotels, με τη διεθνή φήμη της ασυμβίβαστης αριστείας και ποιότητας που τη συνοδεύουν, δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί διαθέτει ξενοδοχεία σε μόλις 10 πόλεις στον κόσμο. Και σε ποιες πόλεις όμως ε; Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο, Μανίλα, Μπέβερλι Χιλς, Σικάγο, Τόκιο, Σαγκάη και βέβαια Παρίσι!
Η εταιρεία Hong Kong and Shanghai Hotels, στην οποία ανήκουν τα Peninsula, ξεκίνησε το 1866 σαν κτηματομεσιτική, με σκοπό την αγοραπωλησία εκτάσεων και κατοικιών. Το πρώτο ξενοδοχείο της εταιρείας δημιουργήθηκε το 1928 και έγινε γνωστό εκείνη την εποχή ως «το καλύτερο ξενοδοχείο ανατολικά του Σουέζ». Το Peninsula Hong Kong, στην περιοχή Tsim Sha Tsui της ασιατικής μεγαλούπολης, μέχρι και σήμερα αποτελεί τη ναυαρχίδα της αλυσίδας, για πολλά χρόνια μπαινοβγαίνει στις λίστες των πιο πολυτελών ξενοχοδοχείων στον κόσμο και κατέχει αρκετά ρεκόρ που έχουν σχέση με την πολυτέλεια και τη χλιδή.
Η Peninsula Hotels θέτει ιδιαίτερους όρους και πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την κατασκευή των ξενοδοχείων της. Τέλειο παράδειγμα της στρατηγικής της αποτελεί το πρόσφατα αγορασμένο και λαμπρά ανακαινισμένο Peninsula Paris που στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικότερα κτήρια του Παρισιού, του 19ου αιώνα, στην Avenue Kléber,στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Η ιστορία του συγκεκριμένου εντυπωσιακού κτηρίου, που στην προηγούμενη χρήση του ήταν κυβερνητικό και στην αμέσως πριν στεγάζονταν το ιστορικό The Hotel Majestic, ξεκινά από το 1864 και την ανοικοδόμηση του Παρισιού. Η γαλλική κυβέρνηση πούλησε το κτήριο το 2008 σε μια μεγάλη μεσητική εταιρεία από το Κατάρ, την Qatari Diar, αντί 460 εκατ. δολαρίων. Το 2014, σε συνεργασία με Καταριανούς, η Peninsula μπήκε στην επιχείρηση, αγόρασε το 20% του κτηρίου, επένδυσε περισσότερα από 330 εκατ. ευρώ στην ανακαίνιση του και δημιούργησε το πρώτο της ξενοδοχείο σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα στην καρδιά της πόλης του φωτός.
Πρόκειται για ένα 5άστερο ξενοδοχείο, με τον τίτλο του «Palace» από το γαλλικό υπουργείο τουρισμού, που ξεφεύγει απ’ ότι έχουμε δει οι περισσότεροι μέχρι σήμερα, σε φωτογραφίες βέβαια, αφού κάθε χώρος του θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος ενός πολυσέλιδου βιβλίου. Ακόμα πιο ξεχωριστές όμως είναι οι 5 σουίτες του στην οροφή,οι οποίες εκτός των άλλων προσφέρουν πανοραμική θέα προς όλα τα εμβληματικά κτήρια και μνημεία του Παρισιού. Στις ιδιωτικές, ανοιχτές βεράντες τους, οι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες αποτελούν πραγματική εμπειρία ζωής, ιδίως αν συνοδεύονται με ένα ρομαντικό γαλλικό δείπνο αρκετών χιλιάδων ευρώ βέβαια.
To Peninsula Paris διαθέτει 200 πολυτελή δωμάτια, μεταξύ των οποίων 34 σουίτες,κάθε μία με το δικό της όνομα και συχνά με την δική της, μοναδική ιστορία, είτε έχει να κάνει με τη διακόσμηση είτε με τις προσωπικότητες που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στις κλίνες και έχουν περπατήσει στα χαλιά του. Επιπλέον, το Καντονέζικο εστιατόριο LiLi με την εκπληκτική διακόσμηση-σκηνογραφία εμπνευσμένη από το drama της Γαλλικής και Κινέζικης Όπερας προσφέρει αυθεντική Καντονέζικη κουζίνα από τον βραβευμένο σεφ Chef Tang Chi Keung, οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου είναι διακοσμημένοι με έργα των Ben Jakober, Nathalie Decoster, Xavier Corbero και πολλών άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών, τα οποία αντιπαραβάλλονται με τα ιστορικά στοιχεία του κτηρίου συμπληρώνοντας το εκλεπτυσμένο εσωτερικό του Peninsula Paris.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι σημείο αναφοράς των Peninsula είναι οι υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας εντός των δωματίων που χαρακτηρίζονται ως οι καλύτερες της παγκόσμιας βιομηχανίας φιλοξενίας. Η Peninsula είναι η μόνη φίρμα με το δικό της εργαστήριο R&D όπου αναπτύσσει αντιπροσωπευτικά προϊόντα της κάθε μονάδας. Τηλεοράσεις 3D με home theater, σύστημα video-on-demand, τηλεοράσεις προηγμένης τεχνολογίας, τάμπλετ με ενσωματωμένες χρηστικές πληροφορίες του ξενοδοχείου (με υπηρεσίες παραγγελίας δωματίου), απεριόριστες διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο του δωματίου, ελεύθερο wifi με οπτικές ίνες σε μεγάλες ταχύτητες, εφαρμογές για κινητά που επιτρέπουν με το πάτημα ενός κουμπιού την ειδοποίηση του προσωπικού για την ετοιμασία του δωματίου, ειδικές κουρτίνες και φωτισμός για ρύθμιση σύμφωνα με τη διάθεση του επισκέπτη, είναι μερικές από τις υπηρεσίες που ξεχωρίζουν την αλυσίδα.

No comments:

Post a Comment