Friday, June 23, 2017

VIRGINIA, ΗΠΑ

Πωλείται για 49,5 εκατ. δολάρια το υπέροχο σπίτι που μεγάλωσε η Jackie Kennedy

Η έπαυλη αυτή είναι η πιο ακριβή στην περιοχή


Όταν η νεαρή Jaqueline Bouvier ( έπειτα Jackie Kennedy) δεν περνούσε τα καλοκαίρια της στo ανατολικό Hampton, βρισκόταν στο πατρικό της, ένα υπέροχο γεωργιανού στυλ σπίτι 9 δωματίων στην περιοχή McLean της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στο Merrywood, όπως λέγεται το σπίτι, που χτίστηκε το 1919 και βρίσκεται στην ακτή του ποταμού Potomac σε αυτό το υπέροχο προάστιο της Ουάσινκτον έχει μπει εδώ και λίγο καιρό πωλητήριο. Το οίκημα αγοράστηκε το 2005 από τον Steve Case, ιδρυτή του διαδικτυακού ιστότοπου America Online και τη σύζυγό του, διευθύντρια του National Geographic Society, έναντι του ποσού των 24.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ζευγάρι σήμερα ζητάει 49,5 εκατ. δολάρια, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο. Το ζευγάρι, όπως γράφει η Wall Street Journal πουλάει το σπίτι αυτό επειδή δεν θέλει να έχει κάποια μόνιμη κατοικία λόγω ταξιδιών.
Η Jackie Kennedy πριν γίνει Πρώτη Κυρία της Αμερικής μετακόμισε στο Merrywood το 1940 μετά το γάμο της μητέρας της με τον ιδιοκτήτη εταιρείας πετρελαίων Huge D. Auchincloss. “Πάντα θα αγαπώ αυτό το μέρος. Είναι τόσο γαλήνιο…με το ποτάμι και τους λόφους¨, θα γράψει η ίδια το 1944, όταν ήταν έφηβη.
Το σπίτι αυτό είναι το πιο ακριβό οίκημα στην περιοχή και μεταξύ άλλων διαθέτει: 9 πολυτελή μεγάλα δωμάτια, 11 μπάνια, εσωτερική διακόσμηση από τον Barry Dixon, ασανσέρ για να πηγαίνει σε όλα τα επίπεδα, πανάκριβα έπιπλα, μια μεγάλη σουίτα με δωμάτια για τα ρούχα, χώρο για μελέτη, γυμναστήριο και εξωτερική πισίνα. Στον έξω χώρο εκτός από την πισίνα υπάρχει ένα γήπεδο τένις και ένα σπίτι-αποθήκη.

No comments:

Post a Comment