Tuesday, June 27, 2017

TO παγωτο 'ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ'ΑΠΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ

Το παγωτό παράγεται από την παγωτοβιομηχανία Kayak και κυκλοφορεί σε γεύση βανίλια και σοκολάτα. Σύντομα θα ξεκινήσουν εξαγωγές στη Ρουμανία.
Το δικό του τοπικό προϊόν που αναμένεται να αποτελέσει σήμα-κατατεθέν για έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Χαλκιδικής και γενικότερα της χώρας, παρουσίασε ο Δήμος Κασσάνδρας.
Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, πρόκειται για το παγωτό «Κασσάνδρα» που στα συστατικά του περικλείει ένα από τα βασικά στοιχεία της περιοχής που είναι το αγουρέλαιο Χαλκιδικής (Π.Ο.Π.) και υποκαθιστά την κρέμα γάλακτος.
Σε μια βραδιά τουρισμού και γεύσης στο ξενοδοχείο “Macedonia Palace” στη Θεσσαλονίκη, η Δημοτική Αρχή και το Τουριστικό Τμήμα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, με τη στήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, παρουσίασαν τη νέα «μοναδική γευστική εμπειρία», η οποία «κλείνει μέσα της ολόκληρη της γεύση της Κασσανδρινής γης».

«Την τελευταία τριετία καταβάλλουμε προσπάθειες που θα διαφοροποιήσουν την Κασσάνδρα μας από την υπόλοιπη Χαλκιδική» ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης. «Αξιοποιούμε στο έπακρο τα συγκριτικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του τόπου μας ώστε ο τουρίστας να απολαμβάνει ένα μπουκέτο εμπειριών πέρα από το μοντέλο ήλιος και θάλασσα», πρόσθεσε.
Ο κ. Κυρίτσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος όπως η δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, γεγονός που έχει αναδείξει και μια διαφορετική πλευρά της Κασσάνδρας.
Τέλος, ο Δήμαρχος Κασσάνδρας υπογράμμισε τη δυναμική της περιοχής στον πρωτογενή τομέα, καθώς μετά τον τουρισμό, βασική πηγή εσόδων αποτελεί η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, συνδέοντας με αυτόν τρόπο την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του παγωτού «Κασσάνδρα» που βασίζεται σε ένα κυρίαρχο αγροτικό προϊόν, το αγουρέλαιο.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαρία Παπαδημητρίου ανέλυσε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής έως και σήμερα στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των οποίων η αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Δήμου (www.visitkassandra.com), η συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, η φιλοξενία δημοσιογράφων από χώρες του εξωτερικού, η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας με την καθιέρωση του μενού “Κασσάνδρα” και τη δημιουργία του παγωτού σε μια προσπάθεια ανάδειξης του τόπου, του μόχθου για την καλλιέργεια της γης και τη μοναδικότητα του τουριστικού προορισμού.

Το παγωτό παράγεται από την παγωτοβιομηχανία Kayak, η συσκευασία του αναγράφει τη διεύθυνση του διαδικτυακού τόπου του Δήμου Κασσάνδρας και κυκλοφορεί σε δύο γεύσεις βανίλια και σοκολάτα. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύντομα θα ξεκινήσουν εξαγωγές στη Ρουμανία έπειτα από το ενδιαφέρον που εκδήλωσε αλυσίδα αρτοποιείων και καφέ-μπαρ της συγκεκριμένης χώρας.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, η προϊσταμένη περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονίας Περσεφόνη Τρίχα


No comments:

Post a Comment