Ο φωτογράφος Jan Willemsen μπορεί να ξέρει περισσότερα πράγματα για τη Μύκονο από ότι όλοι εμείς μαζί. 

Την έχει επισκεφτεί πάρα πολλές φορές και την αγαπάει τόσο πολύ που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Flickr φωτογραφίες του κοσμοπολίτικου νησιού από το 1885 μέχρι και σήμερα. Πολλές από αυτές τις φωτογραφίες, μάλιστα, είναι τραβηγμένες από τον ίδιο.
Όπως είναι αναμενόμενο, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει για τη Μύκονο από το 1885 μέχρι σήμερα. Τότε, ο κόσμος που κυκλοφορούσε στο νησί ήταν πολύ λιγότερος, οι ανεμόμυλοι πολύ περισσότεροι ενώ δεν υπήρχαν beach bar, ξαπλώστρες στις παραλίες και υπερπολυτελείς βίλες. Σγιά-σιγά η Μύκονος άρχισε να ανακαλύπτεται από τους πρώτους τουρίστες που αγάπησαν την ομορφιά και την ιδιαίτερη αύρα της. Έτσι αρχίζει και αποκτά το νησί περισσότερο κόσμο. Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες και θα την αγαπήσετε ξανά από την αρχή.

Η έντονη κινητικότητα του νησιού ξεκίνησε το 1962 όταν άρχισαν να καταφτάνουν σε αυτό εκατοντάδες τουρίστες. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως εκείνα τα χρόνια, οι λιγοστοί επισκέπτες του νησιού ανήκαν στο διεθνές τζετ-σετ. Αυτό φυσικά το εκμεταλλεύτηκαν οι παράγοντες της Μυκόνου πράγμα που οδήγησε στην σημερινή φήμη της ως διεθνούς exclusive προορισμού. Μάλιστα, οι έξυπνοι Μυκονιάτες είχαν βρει και τον τρόπο να γίνεται γνωστή η Μύκονος παγκοσμίως: είχαν μονίμως έναν φωτογράφο στο λιμάνι με σκοπό να απαθανατίζουν τους επωνύμους καθώς ερχόντουσαν.
Δεν ήθελε και πολύ να εξελιχθεί η Μύκονος σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά στον κόσμο. Οι μαγευτικές παραλίες της γέμισαν παπαράτσι που περίμεναν να πετύχουν κάποιον επώνυμο. Τα ξέφρενα πάρτι δεν άργησαν να ξεκινήσουν ενώ κάποια στιγμή η Χώρα της Μυκόνου βραβεύτηκε ως ο δεύτερος καθαρότερος προορισμός στην Ευρώπη μετά το Μόντε Κάρλο.