Wednesday, June 21, 2017

SILVER MUSE

Luxurious «Ασημένια Μούσα» των θαλασσών

40.700 τόνοι ακραίας πολυτέλειας και χλιδής ταξιδεύουν 
για Κέρκυρα, Κατάκολο, Σαντορίνη και Ρόδο

Μπορεί στην Ελλάδα οι πολυτελείς κρουαζιέρες να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες, καθώς περισσότερο οι Αμερικανοί έχουν στο lifestyle τους τέτοιου είδους ταξίδια αναψυχής, αλλά πρόκειται για έναν τουριστικό κλάδο με μεγάλη ανάπτυξη που αποδίδει κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες και πλοιοκτήτες. Μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο τα τελευταία χρόνια αποτελεί η Silversea Cruises, η πλοιοκτήτρια εταιρεία πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, που έχει σαν βάση της το Monaco και συνιδιοκτήτες την Lefebvre family, μία πολύ σημαντική εφοπλιστική οικογένεια από τη Ρώμη. Η Silversea διαθέτει εννέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια που προσφέρουν υπηρεσίες 5άστερων ξενοδοχείων και ταξίδια χαλάρωσης και αναψυχής στα πιο ξακουστά μέρη του κόσμου.
Το πιο πρόσφατο απόκτημα της Silversea είναι το περίφημο Silver Muse,χωρητικότητας 40.700 τόνων, που κατασκευάστηκε από τη ναυπηγό εταιρεία Fincantieri στο Τριέστι της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα πραγματικό κομψοτέχνημα ναυπηγικής, πολυτέλειας και χλιδής, το μεγαλύτερο πλέον κρουαζιερόπλοιο της Silversea αλλά από τα σχετικά «μικρά» της κατηγορίας, που μπορεί να φιλοξενήσει 596 επιβάτες σε 298 σουίτες και στις οποίες οι εύποροι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν -μεταξύ των άλλων- ειδικά διαμορφωμένα για τις προτιμήσεις τους μίνι μπαρ, επώνυμα καλλυντικά διασήμων Οίκων και φυσικά μπάτλερ επί 24ώρου βάσεως. «Ναυαρχίδες» της ακραίας πολυτέλειας του συγκεκριμένου πλοίου είναι οι τρεις «βασιλικές» σουίτες του, η «σουίτα του ιδιοκτήτη», η «Grand Suite» και η «Royal Suite» που διαθέτουν τα φημισμένα κρεβάτια πολυτελείας Savoir, αρκετών χιλιάδων δολαρίων το κάθε ένα.
Το τι ακριβώς παρέχεται σε όλες τις σουίτες του Silver Muse θα είναι μάλλον μάταιο να αναφερθεί με λεπτομέρεια καθώς περιλαμβάνονται όλες οι υπηρεσίες ενός καλού 5άστερου ξενοδοχείου (οι μεγάλες διαφορές είναι κυρίως στους χώρους και στις εξωτερικές βεράντες). Mεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει το τι μπορεί να κάνει ένας επιβάτης του πλοίου, όταν δεν περιηγείται σε κάποιο φημισμένο τουριστικό θέρετρο και η απάντηση και εδώ είναι σχετικά εύκολη: ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
To Silver Muse έχει δεκάδες καθιστικά, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού χώρου, καζίνο, τεράστια πισίνα με όλα τα απαραίτητα, spa της φημισμένης Zàgara Beauty Spa με πανάκριβα προϊόντα Elemis, αντρικό κομμωτήριο, ειδικό χώρο στον οποίο απολαμβάνει κάποιος χαλαρωτική μουσική και βλέπει video και ταινίες έως και βιβλιοθήκη ειδικά φτιαγμένη για το κρουαζιερόπλοιο με τίτλους 80ετίας από το λονδρέζικο βιβλιοπωλείο G. Heywood Hill. Αφήσαμε επίτηδες για το τέλος τα οκτώ gourmet εστιατόρια του κρουαζιερόπλοιου, μεταξύ των οποίων το κλασικό γαλλικό La Dame και το μοναδικό Relais & Châteaux που βρίσκεται να ταξιδεύει στις θάλασσες…
Όσο για τα ταξίδια, το Silver Muse έχει ήδη κλεισμένο το ετήσιο πρόγραμμα του και στις 7 Ιουλίου από τη Βενετία θα σαλπάρει για -μεταξύ των άλλων- την Κέρκυρα, το Κατάκολο, την Σαντορίνη, τη Ρόδο και μετά από τρία λιμάνια της Τουρκίας θα καταλήξει στον Πειραιά. Την ίδια διαδρομή, αλλά από την ανάποδη, θα ακολουθήσει και στις 12 Ιουλίου, για άλλες 12 ημέρες. Αυτό θα είναι το τελευταίο φετινό πέρασμα του από την Ελλάδα. Προλαβαίνετε…

No comments:

Post a Comment