Φυσικά και έχετε ακούσει για τις πυραμίδες της Αιγύπτου (θέλοντας και μη, ως γειτονική χώρα), ωστόσο ίσως μερικοί να μη γνωρίζουν πως και το Μεξικό έχει μερικές εντυπωσιακές πυραμιδοειδείς κατασκευές.

Οι πυραμίδες στο Παλένκε μπορεί να είναι κοντά στην Πόλη του Μεξικού, ωστόσο είναι περιτριγυρισμένες από ζούγκλα και, εξ’ αιτίας αυτού, προσελκύουν πολύ λιγότερο κόσμο απ’ όσο άλλα αξιοθέατα της Νότιας Αμερικής.
Οι Μάγιας εγκαταστάθηκαν εκεί το 100 μ.Χ. και κατά τη βασιλεία του Πακάλ η πόλη απλωνόταν σε 20 χλμ. Τότε χτίστηκαν τα περισσότερα εντυπωσιακά κτίσματα με χαρακτηριστικό τους τις οδοντωτές στέγες και τα ανάγλυφα. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εκατοντάδες ναούς και κτίσματα σε ερείπια, που θα τα ανακαλύψει περπατώντας σε μονοπάτια στη βαθιά ζούγκλα.
Μια από τις πιο γνωστές εικόνες είναι η επιτύμβια πλάκα στον ταφικό θάλαμο μιας από τις πλέον φημισμένες πυραμίδες των Μάγια, ο περίφημος «αστροναύτης του Παλένκε». Αν και πολλά λέγονται ότι αποτελεί το «τεκμήριο» των επισκέψεων εξωγήινων στο παρελθόν, ουσιαστικά πρόκειται για την αναπαράσταση του βασιλιά Πακάλ που πηγαίνει στον Κάτω Κόσμο.
Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες…



Αποτέλεσμα εικόνας για πυραμίδες του Παλένκε
Αποτέλεσμα εικόνας για πυραμίδες του Παλένκε
Σχετική εικόνα